Csehország Vysočina kerületéből érkezett küldöttség a Beregszászi Ukrán Gimnáziumba

Immár második alkalommal járt küldöttség Csehország Vysočina kerületéből a Beregszászi Ukrán Gimnáziumban.

E régió közel tíz éve működik együtt megyénkkel a közös ViZa Jótékonysági Alapítvány révén – olvasható Babják Zoltán, Beregszász polgármesterének közösségi oldalán..

A találkozón mások mellett részt vett Zdeněk Kadlec, a régió vezetője, Kateřina Svoboda, a régióvezetői iroda vezetője, Vysočina és Kárpátalja együttműködésének koordinátora, Josef Nedvěd, az Alapítvány tagja, Volodimir Csubirko, a ViZa Jótékonysági Alapítvány ügyvezető igazgatója, Jurij Huzinec, a megyei tanács apparátusának vezetője.

Ez év áprilisának végén már hírt adtak arról, hogy szeptembertől fakultatív módon egy újabb idegen nyelvet, a csehet tanulják a diákok városunk ukrán gimnáziumában. A küldöttség tagjai ennek kapcsán tankönyveket, ajándékcsomagokat (albumokat, színes papírt, ceruzákat, stb.) adtak át, amelyek segítik a diákokat a tanulásban.

A találkozó során szó esett arról is, hogy segítséget nyújtanak a tanintézet anyagi-műszaki bázisának javításához, így a homlokzati ablakok (közel 90) cseréjéhez.

Ahogy Volodimir Kenejz, a gimnázium igazgatója rámutatott, ahhoz, hogy közelebb kerüljünk Európához, nyelveket kell tanulni — különösen fiatal kortól. Végül a városi tanács, az oktatási főosztály és a gimnázium igazgatósága nevében, a további gyümölcsöző együttműködés reményében köszönetet mondtak a ViZa Jótékonysági Alapítványnak a támogatásért.

Rovatok: BelföldTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: belföld, oktatás, vendégek, Beregszászi Ukrán Gimnázium, Vysočina, cseh vendégek, kapcsolatk, fejlesztések, támogatás, könyvcsomag, idegen nyelv, ViZa Jótékonysági Alapítvány, babják, Beregszász, KárpátaljaForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »