Cseh László nem adja fel, Kapás lelkének nagyon jót tett a Eb-n

Cseh László nem adja fel, Kapás lelkének nagyon jót tett a Eb-n

Hazaérkezett a magyar úszóválogatott a koppenhágai rövid-pályás Európa bajnokságról. A magyar csapat 8 arany-, 3 ezüst-, valamint 2 bronzéremmel az oroszok mögött a második helyen végzett az éremtáblázaton.

Családtagok várták a koppenhágai rövidpályás Eb-ről hazatért magyar úszókat. A 8-ból 6 aranyérmet szerző Hosszú Katinka nem utazott haza a csapattal. Kapás Boglárka azonban megérkezett. Ő 400 gyorson első, míg 800 gyorson második lett.

„Nagyon kellett nekem, mert hát a világbajnokság az egy elég mély nyomott hagyott bennem, hogy nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna. És ez nagyon kellett nekem így év végére, hogy legalább valami szép is történjen, hogy bizonyítsam magamnak, hogy ki tudtam jönni abból a mély gödörből, amiben voltam, úgyhogy nagyon boldog vagyok, hogy ilyen jól sikerült” – mondta az olimpiai bronzérmes versenyző.

Szintén egy arany és egy ezüstérem volt a mérlege Bernek Péternek. Előbbit 400 vegyesen, míg utóbbit 400 gyorson szerezte.

Hírdetés

„Úgy gondolom, hogy életem egyik legjobb versenye közé tartozik. Nagyjából minden úgy sikerült, ahogy szerettem volna. Szerintem ennél többet, most nem tudtam volna kihozni. Sokat tanultam belőle, úgyhogy megpróbálok még ennél is feljebb kerülni” – mondta.

Cseh Lászlónak nem sikerült az éremszerzés. A magyar úszóklasszisnak 15 év alatt ez mindössze a második rövidpályás Eb-je volt, amin nem sikerült felállnia a dobogóra.

„Hát nem sikerült a lehető legjobban számomra. Nem mondom azt, hogy most itt a világvége. Nagyon sok olyan dolog nem jött össze, ami régebben igen. Meg kell ennek keresni az okát és meg kell találni azt a módot, amivel ezt ki lehet javítani. Bizakodó vagyok, látom még azt, hogy van lehetőségem, erőm, és szeretném továbbcsinálni. Januártól visszaállunk és megpróbáljuk hibátlanul teljesíteni az edzéseket” – mondta az olimpiai bronzérmes úszó.

Rajtuk kívül Kenderesi Tamás 200 pillangón, míg Gyurta Gergely 400 vegyesen lett harmadik. Verrasztó Evelyn pedig 200 vegyesen ért célba másodikként.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »