Cseh László küldetése az aranyéremért

Phelps ijesztőnek tűnik, LeClos nincs bombaformában, Cseh László a világranglista-vezető. Ma kezdődik a 200 pillangó. Mit várjunk?

Michael Phelps kedvenc számában úszik, Chad leClos szintén, Cseh Lászlónak velük kell állnia a versenyt, hogy megnyerje élete első olimpiai bajnoki címét.

Michael Phelps négy aranyat ígért Rio előtt, ebből egyet már behúzott a 4×100-as gyorsváltó tagjaként. Már 19-szeres olimpiai bajnok, s amit előadott a váltóban, az nagyon ijesztőnek tűnik. Phelps kirobbanó erőben van, lazán, megerőltetés nélkül úszott tökéletes 100-at.

Az amerikai zseni az első a szám történetében, aki 14 évesen 2 perc alatt úszta a távot. 2004-ben és 2008-ban megnyerte a számot az olimpián, az amerikai válogatón győzött, hosszabb megpróbáltatások, eltiltás után újra sikerre éhesen rajtol. Phelps 200 pillangón nyerte első olimpiáját, bevallottan ez az egyik kedvenc száma.

A szám másik nagyágyúja, a dél-afrikai Chad leClos. A 24 éves versenyző győzött először Phelps ellen 200 pillangón az olimpiai döntőben. Londonban törte meg az amerikai uralmát. Le Clos bevallottan az aranyért száll vízbe, de amit eddig láttunk tőle Rióban, az nem volt annyira meggyőző. Hiába mutat erőteljes fordulókat, a 200 gyors második felére elkészült az erejével.

Cseh László a világranglista-vezető 200 pillangón. A tavalyi vb-n kiderült, hogy bárkit képes lehajrázni, levegővétel nélkül is képes megtenni az utolsó métereket. A londoni Eb-n erődemonstrációt tartott, papírforma-győzelmet aratott. Igazi ellenfelei Európán kívüliek, LeClos-val Kazanyban versenyzett, Phelpsszel még korábban.

Cseh mindent megnyert pályafutása során, egyedül az olimpiai arany hiányzik a gyűjteményéből. Kenderesi Tamás a kazanyi vb előtt, a hazai válogatón legyőzte Cseh Lászlót, majd betegség miatt hagyta ki a vb-t. Az úszószakma rendkívüli tehetségként tartja számon, aki ifjúsági szinten mindent megnyert. Élete első olimpiai szereplésén pontszerző helyre lehet esélyes.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »