Cseh László bronzérmes lesz Rióban?

Cseh László bronzérmes lesz Rióban?

Rio: melyik magyar mikor látható?

Az úszással foglalkozó, amerikai Swimswam.com oldal hosszas elemzést közöl az olimpiai úszódöntők várható befutójáról. A 200 méter pillangó legnagyobb esélyei között említik a szám világbajnokát, Cseh Lászlót, az olimpiai címvédőt, a dél-afrikai Chad le Clost és a londoni ezüstérmest, minden idők legeredményesebb úszóját, Michael Phelpst.

Cseh László eddig nyolc ezüstérmet szerzett világbajnokságon és olimpián, ebből hét alkalommal Phelps vagy Le Clos előzte meg. A magyar versenyző az idei Eb-n 1:52,91-es idővel nyert, majd kijelentette, hogy ha ilyen gyenge formában megy Rióba, akkor nagyon szomorú lesz. Ezt azóta sem tudjuk értelmezni, mert Cseh időeredményénél senki nem úszott jobbat a naptári évben, és a magyar úszó vezeti a világranglistát.

A dél-afrikai Chad le Clos a 2015-ös kazanyi világbajnokságon kikapott Cseh Lászlótól. A Swimswam szerint extra energiák kellenek a magyar klasszistól, hogy le tudja győzni az olimpián a címvédőt és a világcsúcstartót, annak ellenére, hogy Michael Phelps csak 1:54,84-es idővel győzött az amerikai válogatón, és a dél-afrikai sem nyújtott kiemelkedőt még ebben az évben.

A Swimswam Le Clos – Phelps – Cseh-befutót jósol a 200 méter pillangó döntőjében.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »