Cseh László a vállán viszi az Egert Százhalombattára

Cseh László a vállán viszi az Egert Százhalombattára

Alig három héttel a 33. születésnapja előtt ismét a vállaira veszi az Eger úszóklubját Cseh László, aki a szerdától szombatig tartó rövidpályás bajnokságon hat egyéni, és annál is több váltószámban áll rajthoz – tudósít az SzPress Hírszolgálat.

Természetesen nem ma volt, hogy egy-egy ilyen versenyről 12 arannyal tért haza, és most ennyi megszerzésére talán nem is lesz lehetősége, de egy-kettőt így is belepakolhat a hosszú évek során igencsak felhizlalt vitrinbe.
A tét számára Százhalombattán nem is kicsi: az ottani szereplésétől teszi függővé, hogy rajthoz áll-e az évzáró rövid pályás világbajnokságon; ennél azonban biztosabb, hogy jövőre is versenyezni fog.
Az idén nyáron Glasgow-ban (rövid pályás Eb) kétszeres címvédőként is érem nélkül maradt közönségkedvenc úszó számára

“bosszantó és egy kicsit romboló hatású is volt az Eb-kudarc”,

de ennél erősebb motiváció nem is kellhetne neki.

Hírdetés

“Acélosabb az indíttatás bennem, mint amikor korábban egy sikeres vb vagy Eb után azonnal az járt a fejemben, hogy vajon képes leszek-e még egyszer ilyen teljesítményre” – fogalmazott a többszörös olimpiai érmes és világbajnok úszó, aki rendet tett a fejében, és magával már elhitette: van még benne erő és akarat.

“Ha csak rajtam múlik, ott leszek jövő nyáron Kvangdzsuban az úszó-vb-n”

– jelentette ki Cseh László.

A FINA (vizes sportok nemzetközi szövetsége) világkupa-sorozatáról viszont megvan a véleménye:
csak néhány úszónak jön be igazán, elsősorban olyanoknak, akiket a korábbi dicsőségeiknek köszönhetően, hírverőként a házigazda meghív, a többieknek saját zsebükbe nyúlva kell eljutniuk ezekre a versenyekre,
nekik mindenképpen érmet is kell szerezniük, máskülönben veszteséges kirándulásokról van szó. Maga sem tagadja, hogy ő maga is azokat a nemzetközi versenyeket preferálja, amelyek nem rontanak, hanem javítanak az anyagi helyzetén.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »