Cseh és Hosszú ezüstöt, Kapás bronzot úszott

Cseh és Hosszú ezüstöt, Kapás bronzot úszott

Cseh László és Hosszú Katinka ezüstérmet, Kapás Boglárka pedig bronzérmet nyert a magyarok záróestjén a riói olimpia úszóprogramjában.

Cseh László – hármas holtversenyben – ezüstérmet nyert a 100 méteres pillangóúszás pénteki döntőjében a riói olimpián. A 30 éves magyar klasszis 51.14 másodperces idővel csapott célba, csakúgy mint a szám háromszoros címvédője, az amerikai Michael Phelps, illetve a világbajnok dél-afrikai Chad Le Clos. A számot a szingapúri Joseph Schooling fölényesen nyerte 50.39 másodperces olimpiai csúccsal.

Fotó: MTI

Hosszú Katinka ezüstérmet nyert 200 méter háton a riói játékok pénteki versenynapján. A 27 éves háromszoros olimpiai bajnok az előfutamban, majd az elődöntőben is országos csúcsot úszott, a fináléban azonban minimálisan, két századdal elmaradt ettől.

Fotó: MTI

Kapás Boglárka bronzérmet nyert a 800 méteres gyorsúszás pénteki döntőjében a riói olimpián. A számot világcsúccsal az amerikai Katie Ledecky nyerte, aki negyedik diadalát aratta ezen a játékokon. A szám 23 éves magyar Európa-bajnoka az egy nappal korábban úszott országos csúcsából (8:19.43) több mint három másodpercet faragva 8:16.37 perces idővel csapott célba.

Fotó: MTI


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »