Cséfalvayová szerint sokan érzik úgy, hogy az ország perifériára szorult az unión belül

Cséfalvayová szerint sokan érzik úgy, hogy az ország perifériára szorult az unión belül

Az Európa jövőjéről szóló konferencia (CoFoE) döntő pillanatban került megrendezésre. Az állampolgárok egy jelentős része azonban nem tudja, hogy éppen most zajlik, és hogy kinyilváníthatják a véleményüket. És bár a CoFoE keretében számos értékes kezdeményezést sikerült összegyűjteni, a konferenciában rejlő potenciált valószínűleg nem aknázták ki teljes mértékben. Ezt Katarína Cséfalvayová volt parlamenti képviselő, az Institute for Central Europe agytröszt jelenlegi igazgatója jelentette ki pénteken.

„Ma, a hibrid háború, a példátlan globális világjárvány idején, egy olyan időszakban, amelyet mindennél jobban jellemez a bizonytalanság, és amikor a politikusokba vetett bizalom számos uniós tagállamban történelmi mélyponton van, fontos jelzés Brüsszel részéről, hogy meg akarja hallgatni az európai polgárok véleményét” – nyilatkozta a TASR hírügynökségnek Cséfalvayová.

Úgy véli, sok szlovák állampolgár, de más, főleg a fiatalabb tagállamok állampolgárai is úgy érzik, hogy a perifériára szorultak.

Hírdetés

– fejtette ki a volt képviselő.

Ezért az Európa jövőjéről szóló konferencia (CoFoE) szerinte rendkívül fontos pillanatban kerül megrendezésre. Az állampolgárok egy jelentős része azonban nem tud róla, ahogy arról sem, hogy most kinyilváníthatják a véleményüket azok is, akik eddig úgy érezték, nem hallgatják meg őket.

„Bár minden bizonnyal sok értékes kezdeményezést sikerült összegyűjteni a CoFoE keretében, amelyekből nagyon konkrét, a polgárok javát szolgáló intézkedések születhetnek, nehéz nem azt érezni, hogy közel sem használták ki teljes mértékben az eszközben rejlő potenciált. Kár, mert ez csak egy dolgot jelenthet: nem érhetjük el a karnyújtásnyira lévő célt” – zárta Cséfalvayová.

(TASR/Felvidék.ma)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »