Csarnok és uszoda épül 15 milliárdból Nagykanizsán

Többfunkciós sport- és rendezvénycsarnok, valamint egy versenyuszoda épülhet összesen 15 milliárd forintból, a Modern városok program részeként Nagykanizsán.

A Miniszterelnökségtől csütörtökön érkezett meg a két létesítmény anyagi fedezetét biztosító támogatói okirat. A sport- és rendezvénycsarnok költsége 8,8 milliárd, a versenyuszodáé 6,2 milliárd forint. Mindkét létesítménynek elkészültek és jogerőssé váltak a kiviteli tervei – közölte Dénes Sándor Nagykanizsa polgármestere.

A mintegy 11 ezer négyzetméteres, a keleti városrészben épülő sport- és rendezvénycsarnok állandó lelátóin 1800-an, mobil lelátókon további 1200-an foglalhatnak helyet, de egy-egy színpadi rendezvény idején még 2000 néző fér el a küzdőtéren.

Hírdetés

Az épület mellett 32 ezer négyzetméternyi zöldfelületet alakítanak ki, ami további fejlesztési lehetőségeket kínál – mondta Rodekné Hederics Erika, a Nagykanizsai Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A szintén csaknem 11 ezer négyzetméter alapterületű, a jelenlegi városi uszodával összeköttetésben épülő új uszoda lelátóin 700 néző foglalhat helyet. Egy 50 méter hosszú versenymedencét, valamint egy 25 méteres, állítható vízmélységű tanmedencét alakítanak ki, az épület környezetében 12 ezer négyzetméternyi zöldfelület lesz.

Az ügyvezető hozzátette, a műszaki megoldások tervezésénél elsődleges szempont volt a fenntartható működés, ezért geotermikus energia, napelemek és új termálkút felhasználásával kívánják ellátni a létesítményeket.

„Ha a kormány nem segítette volna a megyei jogú városokat a Modern városok program révén, akkor a dél-zalai városnak a távoli jövőben sem nagyon lett volna lehetősége erre a két beruházásra” – mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti államtitkára, a térség fideszes országgyűlési képviselője.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »