Csapadékos, ám aránylag enyhe időjárás várható

Csapadékos, ám aránylag enyhe időjárás várható

POZSONY. A következő napokban többnyire borongós, ám aránylag meleg időjárásra számíthatunk. A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet – SHMÚ előrejelzése szerint keddtől országszerte hózáporokkal számolhatunk. A legjelentősebb felmelegedés csütörtökön várható, amikor napközben akár +6 Celsius-fokot is mutathat a hőmérőnk.

Az SHMÚ előrejelzése szerint február 17-ig, szombatig Szlovákiában jelentős felhőzetben lesz részünk. „Főként keddtől már havazással is számolhatunk, az alacsonyabban fekvő tájakon havaseső, később esőzés is várható“ – jelezte az SHMÚ. Éjjel többnyire alig 0 fok alá csökken majd a hőmérséklet, napközben pedig 0 fok feletti értékeket, akár 6 vagy még több fokot is mérhetünk – írja a Topky.sk internetes portál.

Szerdáig nem lesz jelentősebb felmelegedés, arra inkább csak február 15-től számíthatunk.

Kedden országszerte borongós-csapadékos napra ébredtünk, sok helyen havazik, a síkságokon átmenetileg esőzés és havaseső, helyenként az utak jegesedése is tapasztalható. Éjjel 1 és -4, nappal pedig -1 és +4 fok közti hideg volt-van. Az északi-északkeleti szél erőssége 2-6 m/s (5-20 km/ó), éjjel többnyire csak gyenge szellő fújdogált.

Szerdán is megmarad a borongós-csapadékos időjárás, országszerte havazásban, a síkságokon pedig havasesőben lehet részünk. Később nyugat felől csökken a csapadékmennyiség, nyugaton pedig felszakadozik a felhőzet. Helyenként hónyelvek képződhetnek. Éjjel -1 és -6 fokra eshet vissza a hőmérséklet, napközben pedig 1-5 fok, az ország északi felében helyenként -3 és 0 fok közti hideg lesz. A jobbára északi irányú szél sebessége 3-9 m/s-t (10-30 km/ó-t) érhet el, széllökések idején helyenként 15 m/s (55 km/ó) is lehet.

Csütörtökön is félig vagy teljesen borús időjárással szembesülünk, miközben helyenként, főleg keleten havazás vagy hózápor is lehetséges, a síkságokon esőzések, szórványosan hónyelvek is várhatók. Később csökken a csapadék mennyisége és helyenként ködfoltok jelennek meg. Éjjel legfeljebb 0 és -5, a völgyekben pedig helyenként -8 fok körüli hideg lehet. Napközben legfeljebb 0-6 fok várható.

Pénteken sem örülhetünk majd derűs időjárásnak, helyenként újabb esőzésekben vagy záporokban lehet részünk, északon és az alacsonyabban fekvő helyeken havazás, esetleg az utak jegesedése sem kizárt. Éjjel 0 és -6, napközben pedig 1 és 7 fok közti hőmérsékletet mérhetünk.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »