Csányi Sándor cégeit csaknem hat, a Hell energiaitalt négy milliárd forinttal támogatjuk

Csányi Sándor cégeit csaknem hat, a Hell energiaitalt négy milliárd forinttal támogatjuk

A kormányzati portálon megjelent táblázat szerint mintegy 16 milliárd forint támogatást osztott ki a kormány, pontosabban a Pénzügyminisztérium. Az adófizetők pénzéből olyan cégeket támogatott bőkezűen a kormány, mint a Csányi Sándor érdekeltségébe tartozó Hungerit Baromfifeldolgozó és Élelmiszeripari Zrt., vagy a Hell Energy Magyarország Kft., de azért jutott egy kevéske a Mészáros gyerekeknek is.

Az ország egyik legnagyobb vállalkozója, egyben OTP-vezérnek volt oka pezsgőzni szilveszterkor: A Hungerit Zrt. 4,3 milliárdja mellett ugyanis még a Csányi Pincészet is nyert 1,3 milliárd forintot, így összesen kicsivel több mint 5,6 milliárd forintot kaptak a cégei.

Hírdetés

Ugyancsak koccinthattak a Hell Energy Magyarország Kft-nél, a cég négymilliárd forintot kapott december 30-án.

Hozzájuk képest arcpirítóan alacsony összeget kapott a Mészáros gyerekek tulajdonjában lévő (ám ugye osztalékot inkább a kedves papának fizető) Fejér B.Á.L. Építő és Szolgáltató Zrt: 286,5 millió forintot nyertek el, versenyképesség növelése címén. 

Azért pironkodni sem kell a vasárnapi húsleves felett, a nemrég megszerzett Fenstherm Future Zrt. is kapott mintegy 230 millió forintot.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »