Csalóra figyelmeztet a Nyugat-szlovákiai Elosztó Társaság

Csalóra figyelmeztet a Nyugat-szlovákiai Elosztó Társaság

POZSONY. A Nyugat-szlovákiai Elosztó Társaság (ZSD) csalóra figyelmeztet, aki villanyáram lekapcsolásával fenyegetve pénzt követel.

„Az elmúlt napokban több fogyasztó is felvette a kapcsolatot társaságunkkal, arról tájékoztatva minket, hogy egy ismeretlen csaló tevékenységére lettek figyelmesek, aki a társaság alkalmazottjának adja ki magát. A csalás tevékenysége abban merül ki, hogy az illető személy telefonos úton felveszi a kapcsolatot a fogyasztókkal, majd közli velük, hogy jogosulatlan villamosenergia-fogyasztást állapítottak meg náluk, miközben a hátralék megtérítésének elmaradása esetére a villanyáram szolgáltatás felfüggesztésével fenyeget“ – tájékoztatott a Nyugat-szlovákiai Elosztó Társaság (ZSD) szóvivője, Michaela Dobošová.

A társaság éberségre szólítja a fogyasztókat. „Semmi esetre se reagáljanak az efféle telefonos felszólításokra, ne fizessék ki a követelt összeget“ – hangsúlyozta Dobošová.

Hasonló telefonhívásokra a ZDS ügyfelei körében eddig Pozsonyban és a Malackai járásban található Kislévárdon (Malé Leváre) volt példa. „Ugyanakkor nem zárható ki, hogy a szóban forgó személy figyelme más egyéb régiókra irányul“ – jegyezte meg a szóvivő.

Dobošová szerint jogosulatlan villamosenergia-fogyasztás esetén a ZSD az esetről mindig írásos jegyzőkönyvet készít, amelyet az okozott kárt számszerűsítve és a felszólítást mellékelve küld el az érintett fogyasztónak. „Az így okozott kár megtérítését sohasem telefonos úton igyekszünk behajtani, s megtérítését sosem követeljük készpénzben“ – zárta le a kérdést a fogyasztókat figyelmeztetve a ZDS szóvivője, Michaela Dobošová.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »