Csalók áldozatául esett egy komáromi nyugdíjas – több mint 5500 eurónyi értéket csaltak ki tőle

Csalók áldozatául esett egy komáromi nyugdíjas – több mint 5500 eurónyi értéket csaltak ki tőle

A csaló telefonon keresztül utasította a nőt, hogy hajítsa ki értékeit az ablakon.

A férfi postai alkalmazottként mutatkozott be, majd közölte a nővel, hogy csomagja érkezett, de az új postás nem tudja a címét, így a nő lediktálta neki. Nem sokkal később visszahívta a nőt, és közölte vele, hogy csalás áldozatául esett, majd egy állítólagos rendőrhöz irányította át, akitől azt az utasítást kapta, hogy maradjon a lakásában.

A nő ijedtségében a telefonon kapott instrukciók szerint cselekedett: egy fehér vászontáskába egy fekete bőrtáskát, pénztárcát, személyes dokumentumait, készpénzt és ékszereket csomagolt kb. 5500 euró értékben, majd kihajította az ablakon.

Hírdetés

Nem sokkal később egy fiatal nő jelent meg az ablak alatt, akiről a férfi azt állította, hogy rendőr. Felkapta az értéktárgyakat tartalmazó vászontáskát, és elment. Az esetet egy ipari kamera rögzítette.

A rendőrség a lakosok segítségét kéri a nő azonosításához. „Az érintett személyre vonatkozó információkat a 158-as telefonszámon, bármelyik rendőrkapitányságon, valamint a Polícia SR – Nitriansky kraj Facebook-oldalán lehet jelezni, privát üzenetben” – tájékoztat Viktória Borloková, Nyitrai Kerületi Rendőr-kapitányság szóvivője .

(noviny.sk, cszs)


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »