Csaló gyűjt pénzt Dunaszerdahelyen

Gyanús pénzgyűjtés folyik a halláskárosultaknak az egyikdunaszerdahelyibevásárlóközpontban. A városi rendőrség figyelmeztet, hogy ne adakozzanak a kétes alakoknak.

Egy olvasónk hívta fel a figyelmet arra, hogy szombaton bevásárlás közben megszólította őt egy férfi és pénzt kért tőle, állítólag egy halláskárosultak számára létrehozott központra. „Hirtelen előttem termett az üzlet kevésbé zsúfolt részén, kedvesen mosolygott rám, kezében egy papírt tartott, amelyen szlovák és angol szöveg volt, valamint a szlovák és az uniós zászló. Elém tolta a papírt, amely egy petíciós ívre hasonlított, de furcsa volt, hogy elsőként az aláírást kérik, utána a postai irányítószámot és a várost, ahol lakom. Az utolsó mező kitöltésénél vettem észre, hogy pénzt kérnek, az előző sorokban ötven és húsz euró adomány szerepelt. Jeleztem a férfinek, hogy nem adok, ekkor eltűnt” – számolt be az esetről az olvasó. Atörténteketabevásárlóközpontis megerősítette. Lucia Langová, a Kaufland szóvivője közölte, hogy csak azok a szervezetek gyűjthetnek pénzt a bevásárlóközpontokban, amelyekkel szerződést kötött a vállalat, és országszerte gyűjtenek. 

Hírdetés

Csiba Tibor, a dunaszerdahelyi városi rendőrség parancsnoka elmondta, a bevásárlóközpontok környékén gyakran szembesülnek hasonló helyzettel. „Általában süketnémának adják ki magukat, mégis meghallják, amikor jönnek a rendőrök” – jegyezte meg. A parancsnok felhívta a figyelmet arra, hogy azoknál, akik valóban mások megsegítésére gyűjtenek, hivatalos pecséttel ellátott engedély van. A pénzgyűjtést a városi hivatal engedélyezheti, de előfordul, hogy az egészségügyi minisztérium ad engedélyt. „Ha valaki hasonló esetet lát, hívja a rendőrséget. Minél alaposabban figyeljék meg a kéregetőt, azt is, milyen ruhát visel, ez alapján megtalálhatjuk” – folytatta Csiba Tibor. 

Az elmúlt években országszerte számos városban történt hasonló eset. Nem megerősített értesüléseink szerint Dunaszerdahelyre is luxusautóval szállítják a kéregetőket, majd elveszik tőlük az összegyűlt pénzt.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »