Csallóközi vízszörny nem kell!

Életem talán legnehezebb kihívása volt egy „kamikaze”- kormányban valamilyen kibontakozást keresni, elkerülni a katasztrófát. (Forrás: Sámsondi Kiss György: A Duna összeköt . Egy kormánybiztos vallomásai. )

A Miniszterelnöki Hivatal Dunai Vízlépcső Kormánybiztosi Titkárság képviseletében Dr. Sámsondi Kiss György kormánybiztos és Gilyén Elemér titkárságvezető kilenc oldalas jelentésben tájékoztatta az Antall kormányt, hogy a Duna –Kör által képviselt álláspont, Szigetközben az eredeti állapot visszaállítása illúzió.

Az Antall kormány annak ellenére, hogy tisztában volt a zöldek által képviselt hazugsággal, képtelen volt velük leszámolni, nem volt meg hozzá a politikai támogatottsága a kormánynak.

Szigetköz vízpótlása 1993-ban került napirendre.1993. április 30 – án Antall József miniszterelnök a dunakiliti hajózsilip szegmenstáblájának szabályozásra felhasználásával kívánta a Szigetköz vízpótlását biztosítani. (Új Magyarország 1993. április 30)

Év végén Antall József elhunyt.

Hírdetés

A Dumakörös zöldek 1994. március 6-án kiadott közleményükben tiltakoznak a fenékküszöb terv megvalósításával szemben, mert szerintük az már rövidtávon komoly környezeti károkat okozna. Boross kormány idején az Országgyűlés megerősíti a zöldek feltételezését. Annak ellenére, hogy Göncz Árpád köztársasági elnök Mosonyi Emil segítségével elmagyarázza a parlamenti pártok képviselőinek, hogy a Dunakiliti eredeti tervek szerinti üzembe helyezése a megoldás. Mosonyi javaslata nem kell az Országgyűlésnek!

Dieselszivattyúzásra került sor. Horn kormány országlása idején, annak ellenére diesel szivattyúzunk, hogy MSZP-SZDSZ koalíciónak 2/3 többsége van!

Közösségi hálón, 2019. június 1-én tettem közzé:

1992-ben alakult meg a REÁLIS ZŐLDEK KLUB. A reális zöldek körében létezik egy hit, ha rendeződött volna a Duna ügye, Dél Korea külügyminisztere nem érkezik Budapestre. Lehet, hogy e hit a reális zöldek körében őrültség, de ha az, úgy olyan szent őrültség, melyért megérdemeltük volna, hogy a Duna ügyéről a közszolgálati médiaszolgáltató a véleményünknek nyilvánosságot ad. Juhos László


Forrás:realzoldek.hu
Tovább a cikkre »