Családi társasjáték – az igazi jolly joker (X)

Családi társasjáték – az igazi jolly joker (X)

A családi társasjátékok igazi izgalmat hozhatnak az egész család számára, hisz ilyenkor több generáció is önfeledten játszhat együtt. A legjobb az egészben, hogy kortól függetlenül itt mindenki egyenlő eséllyel indul. Akár egy borús napon, akár jól egy megtervezett családi összejövetel témája is lehet. Egy igazi játék, ami összehozza a családot, még a lázadó tiniket is. 

A változatosság az, ami jellemzi ezeket a társasokat, hisz néha az eszünkre van szükség, máskor pedig fortunával kell lepaktálnunk. De egy valami garantált, az pedig az igazi szórakozás és móka. 

A legkisebbektől a legnagyobbakig

A családi társasjátékok legnagyobb előnye, hogy jászhatja együtt az egész család vagy témától függően csak kicsik vagy az idősebb korosztály. A nagyobb korosztály számára találhatunk izgalmasabb játékokat is. A kicsiknek a szórakozás mellett pedig igazi tanulást is jelentenek a különböző feladatok, szerepjátékok. Illetve a legfontosabb, hogy megtanítják, mennyire fontos a család és a minőségi, közösen eltöltött idő. 

Felgyorsult világunkban a legfontosabb, hogy értékeljük az időnket és azt próbáljuk úgy eltölteni, hogy tele legyünk élményekkel, pozitív hatásokkal. Illetve a családi összetartást is megerősíti, ez az egyik legfontosabb, amit gyerekeinknek mutathatunk. 

A családi társasjátékok előnyei

Hírdetés

A család fontosságának erősítése mellett rengeteget taníthatunk, tanulhatnak gyermekeink a társasozás során. Mivel minden egyes játék, parti más kimenetelű, ezért a kicsik hamar megtanulhatják, hogy adott helyzetekre több variációval felelhetnek. Az időre játszott játékok pedig igazán agyserkentőek lehetnek, hiszen gyorsan és frappánsan kell gondolkodnunk. 

Minél több társassal játszunk, annál jobban fejlesztjük a kicsik kreativitását, gondolkodásmódját. A Társasjátékrendelés.hu oldalán számos családi társasjátékot találsz, érdemes körülnézni a kínálatban.

Nagyon fontos, hogy a játékok szabálykövetésre is tanítanak, hisz azokat be kell tartaniuk a gyerekeknek, így hamar megtanulják a szabályok fontosságát is. A fentiek nagyban megkönnyítik kisgyermekünk közösségbe való beilleszkedését is. 

Élmény, tanulás, fejlesztés

A felejthetetlen családi élmények mellett nagyon fontos a kicsik érzelmi biztonsága, melyet közös játékokkal nagymértékben biztosítani tudunk. Maga a társas nem egy új keletű dolog, hisz nagyon régre vezethető vissza a jelenlétük, ezek akkoriban táblás játékok voltak. Jelen korunkban pedig a kínálat határtalan, mert rengeteg kategóriában keresgélhetünk. A játékok során pedig folyamatos a gyermekeink fejlődése, mind mentálisan, mind szókincsben, mind szociális területen.

A családi társasok sosem mennek ki a divatból, hiszen egy élményteli programot tudunk biztosítani gyerekeinknek egy borús napon is. 


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »