Családi szeretet: hivatás és az életszentség útja

Családi szeretet: hivatás és az életszentség útja

Holnap, június 22-én kezdődik és egészen vasárnapig tart a Családok X. találkozója Rómában, ahová magyar delegáció is érkezik Marton Zsolt váci püspök vezetésével. Az Örök Városon kívül azonban Magyarország egyházmegyéiben is tartalmas programok várják a résztvevőket.

Már ebben a tekintetben is eltér az idei találkozó a korábbiaktól – melyeket egyébként háromévente rendeznek – hiszen nemcsak a találkozó helyszínéül szolgáló városban lesznek programok, hanem az egész világon, egyházmegyei szinten.

Az is eltérésnek számít, hogy a június 23. és 25. között zajló pasztorális kongresszuson az egész találkozónak is helyet adó VI. Pál teremben, ellentétben a korábbiakkal

Az eseményen, melynek mottója:  „Családi szeretet: hivatás és az életszentség útja” – részt vesz Ferenc pápa is, aki szombaton délután a Szent Péter téren mutat be szentmisét.

A cél a pápa által választott téma – Családi szeretet: hivatás és az életszentség útja – feldolgozása, szem előtt tartva az Amoris laetitia néhány hangsúlyos útmutatását. Az apostoli buzdítás világos javaslatokat, irányelveket ad a családpasztoráció lehetséges előmozdításához az elkövetkező években.

Hírdetés

Az előadók majdnem mind házaspárok, papok csak hárman lesznek. Tizenhét országból érkeznek, akiket a különböző témákban való jártasságuk és lelkipásztori tapasztalatuk alapján választottak ki a szervezők. Családpasztorációban aktív családok, akik együttműködnek az egyházmegyékkel, a püspöki konferenciákkal vagy nemzetközi mozgalmakkal.

Marton Zsolt püspök atya üzenete:

A kongresszusnak két különleges programja lesz: a június 24-i, pénteki, a római plébániákon tartott esti program, amelyet „A családi közösség mint a közösségi stílus az Egyházban” témának szentelnek a szervezők, és amelyet – a Római Egyházmegyével közös döntés értelmében – a plébániákon tartanak meg. A küldöttek a város különböző részeibe utaznak, hogy az estét a római családokkal töltsék. A második különleges program szombat reggel lesz: egyórás szentségimádás és elmélkedés, amelyet a küldöttek házastársai és családtagjai vezetnek. A többi reggelen, csütörtökön és pénteken a nap szentmisével kezdődik, amelyet Kevin Farrell és Angelo De Donatis bíborosok mutatnak be a Szent Péter-bazilikában.

Az esemény élőben (streamelve) is követhető lesz a rendezvény hivatalos honlapján, a romefamily2022.com weboldalon keresztül, a Római Egyházmegye YouTube csatornáján, valamint a Vatican News élő közvetítésén (Vatican Media Live) keresztül is. 

A teljes magyar nyelvű program ITT érhető el.

(Felvidék.ma/csaladegyhaz.hu)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »