Családi napot rendeztek a nagyváradi Szent László-líceumban

Családi napot rendeztek a nagyváradi Szent László-líceumban

Az irgalmasság volt a főtémája az idei Szent László családi napnak, amelyet a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceum, illetve a helyi Szigligeti Színház közreműködésével immár harmadik alkalommal szervezett meg a nagyváradi római katolikus püspökség augusztus 28-án.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az idei családi nap az irgalmasság szentévének lelkisége jegyében telt, az odalátogató kicsik és nagyok végigjárhatták az „irgalmasság utcáját”. Kézműves-foglalkozások, interaktív játékok és egyéb meglepetések várták a gyermekeket. A nagyszínpadi műsorok mellett sok más színes program idézte meg az Árpád-házi szentek életpéldáját és erényeit.

Amint Böcskei László megyéspüspök nyitóbeszédében elmondta, a rendezvény fő célja az, hogy a kulturális programokon és bemutatókon keresztül összehozza a családokat. Célja emellett, hogy magyar szentjeink családdal kapcsolatos erényei hangsúlyt kapjanak.

Zalder Éva iskolaigazgató az intézmények közötti együttműködés hatékonyságát hangsúlyozta, és örömét fejezte ki, hogy diákjaik a családi napon lehetőséget kapnak arra, hogy az iskolai évben vagy akár a nyári táborokban elsajátított, továbbfejlesztett képességeiket bemutathassák szélesebb közönség előtt.

Az intézményi falak közül való kilépés fontosságát hangsúlyozta Czvikker Katalin, a nagyváradi Szigligeti Színház főigazgatója is, akinek munkatársaival együtt lehetősége nyílt a családi nap keretében más formában is találkozni a közönséggel, illetve bemutatni az intézményt olyanoknak, akik csak ritkán vagy egyáltalán nem járnak színházba.

A színpadon óvodások tartottak énekes táncbemutatót, az általános iskolások pedig ritmikus sportgimnasztikai gyakorlatokkal készültek. A Nagyvárad Táncegyüttes bonchidai táncokat adott elő, mezőségi népviseletben. Őket követte a Lilliput Társulat által szervezett I. Nagyváradi Bábtábor résztvevőinek egy csoportja, Botházy-Daróczi Réka művészeti vezetésével, majd népszerű magyar slágerek csendültek fel a Szigligeti Színház művészeinek előadásában.

A színpadi műsorral egy időben kezdődtek a kézműves-foglalkozások és az ügyességi próbák az „irgalmasság útján”, ahol minden műhelyvezető az irgalmasság testi, illetve lelki cselekedeteit igyekezett ismertetni a résztvevőkkel.

Forrás és fotó: Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír


Forrás:magyarkurir.hu
Tovább a cikkre »