Csáky Pál: Ismét problémák vannak a migránsok elosztásával

Csáky Pál: Ismét problémák vannak a migránsok elosztásával

Újra itt van a szélkakas a tetőn, mégpedig az úgynevezett Dublini egyezmény reformja kapcsán. Ami várható volt, megtörtént. Az EU egyik szakbizottsága, az Európai Parlament állampolgárjoggal foglalkozó bizottsága egy olyan javaslattal állt elő, amely kimondja, hogy a migránskérdés kezelését hozzá kell kötni feltételként az EU-s alapok merítéséhez.

Magyarán, azokat a tagállamokat, amelyek migránskérdésben nem mutatnak az Európai Bizottság illetve a dél-európai tagállamok szempontjából nagyon pozitív képet, azokat az uniós alapok korlátozásával kell büntetni.

Nem hiszem, hogy ez egy jó elképzelés lenne. Ezt már egyszer a múltban sikerült leszavazni. Most kialakult a Visegrádi Négyek körül, egy magyar-lengyel és egy magyar-cseh kezdeményezés körül egy jelentős mag. Sajnos egyelőre kisebbségben vagyunk. (…)

Nagyon remélem, hogy sikerült a dolgot odáig vinni, hogy néhány tagállam segítségével megakadályozzuk a fent említett javaslatot. Nem hiszem, hogy szerencsés dolog újabb feszültséget gerjeszteni és újabb árkokat ásni az EU-n belül.

Hírdetés

Ez volt az a megfontolás, amely alapján egy blokációs kisebbséget próbálunk összehozni, és megpróbáljuk ezt a kérdést levenni a napirendről oly módon, hogy tagállamokat ne lehessen pénzügyileg büntetni a migrációs politikájuk miatt.

 

Nasieuroposlanci.sk/Csáky Pál

Nyitókép: eppgroup.eu


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »