Csaknem százmilliárd euróba fog fájni a bevándorlás 2020-ig Németországnak

MTI nyomán

Németország mintegy 93,6 milliárd euróra becsüli a menekültek ellátására 2020-ig fordítandó költségvetési ráfordításokat – idézte a Der Spiegel német hírmagazin szombaton a pénzügyminisztérium összegzését.

A tárca dokumentuma arra a tárgyalássorozatra készült, amelyet a szövetségi kormány folytat a tartományokkal a bevándorlók költségvetési támogatásáról. Eszerint az éves ráfordítás az idei 16,1 milliárdról 2020-ig 20,4 milliárd euróra emelkedik.
    

Ebben benne foglaltatnak a “menekülést kiváltó okok” megszüntetésére fordítandó összegek is a válságövezetekben. A tárca úgy becsüli, hogy idén 600 ezer, jövőre 400 ezer és a következő években évente 300 ezer “menekült” érkezik Németországba.
    
A szövetségi kormány és a tartományok vezetői közötti első, kudarccal végződött, április 22-i tárgyalási forduló után május végén újabb fordulón igyekeznek megoldást találni. Az Angela Merkel kancellárnál tartott első fordulóban a résztvevők megegyeztek abban, hogy május 12-ig tisztázzák, hogyan számítják ki az összköltséget a szövetség, a tartományok és az önkormányzatok számára. 
    
A Der Spiegel értesülései szerint a pénzügyminisztérium munkatársai csupán a szociális kiadásokat 25,7 milliárd euróra becsülik az adott időszakban a menedékjogot szerzett bevándorlók számára. Nyelvtanfolyamokra 5,7 milliárd eurót szánnak, a munkapiaci elhelyezkedéshez szükséges beilleszkedési segélyek összegét pedig 4,6 milliárd euróra teszik. A menedékjogot nyert menekültek 55 százaléka a minisztériumi szakértők becslése szerint öt év múlva tud munkát találni.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »