Csaknem két és fél évre ítéltek Moszkvában egy bloggert, aki járványpánikot keltett a metróban

Csaknem két és fél évre ítéltek Moszkvában egy bloggert, aki járványpánikot keltett a metróban

Két év négyhavi szabadságvesztésre ítélte egy moszkvai bíróság Karomatullo Dzsaborov tádzsik bloggert, aki az orosz főváros metrójában tavaly februárban pánikot keltett azzal, hogy megrendezett egy jelenetet, amelyben egyik társa ájult koronavírusos fertőzöttnek tettette magát.

Az előzetesben letöltött időt figyelembe véve Dzsaborov, aki elismerte bűnösségét, rövidesen szabadulhat, ha az ügyészség és a moszkvai metró vezetősége nem fogja megfellebbezni az ítéletet. A vád négyévi szabadságvesztés kiszabását kérte.

Sztanyiszlav Iszacsenko és Artur Melehov orosz állampolgárságú másod- és harmadrendű vádlott felfüggesztett ítéletet kapott.

Hírdetés

Az ügyészség eredetileg háromévi szabadságvesztést indítványozott mindkettőjük számára.

Az Interfax hírügynökség hétfőn egy jogvédő csoportra hivatkozva azt írta, hogy koronavírus-fertőzéssel kórházba került Rita Flores (Margarita Konovalova), a Pussy Riot aktivista punkzenekar tagja, akit július 22-én 15 napi adminisztratív elzárásra ítéltek a rendőrséggel való szembeszegülés címén.

A nyár eleje óta az együttes több tagját letartóztatás alá helyezték különböző címen. Hárman közülük a szabadulást követően elhagyták az országot.


Forrás:ma7.sk
Tovább a cikkre »