Csak tizenkét évre ítélt egy idős MAGYAR embert kirabló „férfit” a Pécsi Törvényszék

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt kedden a Pécsi Törvényszék egy férfit, aki még 2014-ben ájultra vert és kirabolt egy 95 éves férfit a baranyai megyeszékhelyen. A bíróság MTI-nek eljuttatott közleménye szerint M. I. vádlottat életveszélyt okozó testi sértés kísérletében és társtettesként elkövetett rablás miatt mondták ki bűnösnek. Az ítélet a vádlott és védője fellebbezése miatt még nem jogerős.

A törvényszék közölte: 2014 márciusának egyik éjjelén a vádlott és társa egy Búza téri társasház egyik lakásába betört, miközben az egyik szobában a 95 éves sértett aludt.

Amikor a vádlott és társa értékek után kezdett kutatni, az idős férfit felébredt és felkelt, a betörők pedig értékei hollétéről faggatták.

Hírdetés

Miután a sértett közölte, hogy nincsenek értékei, a vádlott legalább két alkalommal, közepes-nagy erővel a fején ököllel megütötte. A sértett ennek következtében öntudatlan állapotba került és elesett.

Ezután a vádlottak 128 ezer forint értékben porcelánokat, egyéb dísztárgyakat és 160 ezer forint készpénzt loptak el a lakásból, míg a rongálással 23 ezer forintos kárt okoztak.

Az idős férfi a bántalmazás következtében súlyos, 4-6 hónap alatt maradandó fogyatékossággal gyógyult sérüléseket szenvedett. A bíróság megjegyezte, hogy csak a szerencsén múlt, hogy nem sérült meg életveszélyesen.

A bíróság a szabadságvesztés büntetésbe beszámította a vádlott által előzetes fogvatartásban eltöltött időt. A férfi feltételes szabadságra nem bocsátható.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »