Csak nem elfelejteni: Orbán Viktor nyírta ki a Magyar Gárdát

Csak nem elfelejteni: Orbán Viktor nyírta ki a Magyar Gárdát

Súlyosan bírálják a magyarországi jogállamisági helyzetet az Európai Parlament (EP) belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságában (LIBE) készülő különjelentés tervezetében, amelyet csütörtök reggel ismertettek a testület brüsszeli ülésén. Járóka Lívia, a Fidesz-KDNP cigány EP-képviselője, az EP alelnöke hangsúlyozta: Orbán Viktor és kormánya volt, aki véget vetett a “magyar romákat” megfélemlítő Magyar Gárda felvonulásainak.

Járóka Lívia, a Fidesz-KDNP cigány EP-képviselője, az EP alelnöke felszólalt a LIBE-bizottság jelentését ismertető EP-vitában. Felháborítónak tartotta, hogy a “romákat” próbálják felhasználni ahhoz, hogy üssenek a magyar kormányon, hiszen Orbán Viktor és kormánya volt, aki véget vetett a “magyar romákat” megfélemlítő Magyar Gárda felvonulásainak, valamint a “romagyilkosságoknak”, nem pedig a szocialista kormányok.

Ezenfelül az ő szociálpolitikája volt az, ami lehetőséget adott “romáknak” ahhoz, hogy “cigánytelepekről emberi körülmények közé költözzenek”, sőt a közmunka révén munkát is adott tömegeiknek. De Orbán Viktor és kormánya volt az, amelyik először küldött “roma” képviselőt az EU parlamentjébe személyemben – foglalta össze, miért tartja hazugságnak a cigányokkal való példálózást a jelentésben. Azt is megemlítette, hogy ha a “romák” olyan fontosak lennének az, akkor nem “rúgták volna ki” viharos gyorsasággal az ET főtitkárának egyébként szintén cigány származású “romaügyi” jelentéstevőjét csak azért, mert a baloldal ellen szólalt fel.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »