Csak négereknek hirdettek orvos állást, de kevés volt az alkalmas ember Dél-Afrikában

Orvosi pozíciókba hirdettek felvételt, azonban kikötötték, hogy csak feketék jelentkezhetnek.

A tavalyi év után idén is folytatódik a fehérellenes hadjárat Dél-Afrikában. Az országban egyre nagyobb ütemben terjednek a fehér kisebbséggel szembeni támadások, ami mögött minden kétséget kizáróan Cyril Ramaphosa elnök áll. Az afrikai ország első embere szítja a hangulatot, meg sem próbálja megakadályozni az erőszakot. Jól mutatja a fehérek ellen folyó rasszizmust, hogy legutóbb egy orvosi intézmény, a KwaZulu-Natal Egészségügyi Központ tett meg mindent annak érdekében, hogy háttérbe szorítsa a fehéreket, életre keltve a fordított apartheidet.

Felvételt hirdettek, összesen száz doktort akartak felvenni, azonban kikötötték, hogy csak feketék jelentkezését várják, a fehéreknek esélyünk sincs a pozíciók elnyerésére. Ncumisa Mafunda, az intézmény szóvivője elmondta, hogy a dél-afrikai vezetés a történelmi jóvátétel következtében részesíti előnyben a feketéket, és ez szerintük jól van így.

Hírdetés

Mafunda azonban kénytelen volt elismerni, hogy a programjuk nem volt valami sikeres, ugyanis nem volt elég jelentkező, végül a HR-esek kénytelenek voltak a fehér bőrű jelentkezők közül válogatni. Van még 21 pozíciónk, ahova muszáj lesz nem feketéket felvenni” – mondta a szóvivő.

A Demokratikus Szövetség nevű dél-afrikai párt felháborodásának adott hangot, ugyanis elszaporodtak az országban a hasonló, nyíltan rasszista események. Véleményük szerint ezek a lépések alkotmányellenesek.

888.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »