Csak két ATV-kedvenc ellen nyomoznak az ózdi lincselés kapcsán

Csak két ATV-kedvenc ellen nyomoznak az ózdi lincselés kapcsán

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:

Az Ózdi Rendőrkapitányság garázdaság bűntett és rongálás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 19 éves férfival és egy 43 éves nővel szemben.

A gyanúsítottak és családtagjaik 2022. június 18-án 20 óra körül Ózd egyik utcáján tartózkodtak, amikor arra közlekedett egy férfi a traktorával.

A sofőr – a biztonságos továbbhaladás érdekében – használta a jármű kürtjét, amely után az úton tartózkodók lehúzódtak, azonban fenyegető szavakat kiáltoztak, majd két személy a traktor vonólapjára is ráugrott. Ekkor a traktoros megállt, amelyet követően bántalmazták, illetve megrongálták a járművét is.

Hírdetés

A járőrök az értesítésüket követően néhány percen belül a helyszínre érkeztek, ahonnan két főt állítottak elő, őket gyanúsítottként ki is hallgatták.

A rendőrkapitányság a jelen nyomozáson túlmenően közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény gyanúja miatt is eljárást indított.

Az ügyben jelenleg is további adatgyűjtéseket, kihallgatásokat és egyéb nyomozási cselekményeket hajtanak végre a nyomozók.

Korábban írtuk: Lincselés Ózdon: 70 éves emberre támadt rá egy ballagást "ünneplő" cigány horda


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »