Csak etetés a tej áfa-csökkentése

Csak a friss folyadéktejek áfáját kívánja a jelenlegi 18 százalékról 5 százalékra csökkenteni 2017-től a kormány. Ez derül ki a parlamenthez benyújtott adótörvény-módosításból.

Nem terjed ki az áfa-csökkentés a hazai folyadéktej-forgalom zömét adó fogyasztói UHT tejekre, amelyek leginkább felelősek az árletörő hatású importért és az áfa-csalásokért – írja többek között az agrárszektor.hu.

Szlovákiából kerül be talán a legtöbb tartós tej. Otthon drágább ez a tej, mint nálunk Magyarországon, és nem is csekéllyel literenként, holott a fuvarköltség is tetemes lehet. Megjelent már a cseh tej is, ahol ugyanez lehet a helyzet, csak ott még nincs euró.

Tetemes milliárdokba kerülhet az áfa-csalás. Az élelmiszer-gyártás körül is nagyon sok okunk lehet a kétségbeesésre, mert a tiszta és rendezett feldolgozókat bezárták, a gyártás sokszor történik óriási retekben, koszos sufnikban. Amikor lebuknak néha, akkor megbüntetik egy cseppet őket, kitakarítanak, és kezdődik minden előröl. Legutóbb egy cukrászüzem bukott le, elképesztő körülmények között készültek a „sütemények”.

A génmanipulált növénytermesztést (GMO) nem engedjük – mondja folyamatosan Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter. Aztán kiderül, hogy az év munkáltatója volt a Monsanto Hungary, de támogatóként is megjelenik időnként. Ukrajnában és Romániában sajnos nem tilos a GMO, a széljárás pedig nem a miniszteren múlik. Mivel Ukrajna évek óta nem vetette be a világ egyik legjobb gabonatermő földjeit, most ezt a Monsanto meg fogja tenni! A TTIP ellen is (Amerika és az EU között készülő gyalázatos szerződés) felszólal a kormány időnként, de a háttérben már kiderült, hogy támogatják.

Az állami tulajdonú termőföldjeink is szép lassan átcsúsznak a Fideszes és Fidesz-közeli  haverok tulajdonába. A magyar vidék ellehetetlenülése és kiürülése fel fog gyorsulni – nemzetinek mondott kormány idején! Nincs alkotmányos védelem alatt (a Fidesz hozta tető alá, már alaptörvénynek hívják, és csak ők szavazták meg a parlamentben!) a magyar termőföld (azé az ország, akié a föld! Ha narancsbáróké, akkor az övék), a vízbázis (a multik már nagyon várják, hogy rátehessék a kezüket, és félő, hogy azt is megkapják!), a társadalombiztosítás (az egészségünk, és a járulékokat már adóként szedik be, amit arra költenek, amire akarnak! Az utóbbi időben nem is az egészségügyre költik!), és a nyugdíj (vagyis az idős korunk).

Levédték viszont az egykulcsos adót, aminek köszönhetően a hatalom és egyre népesebb holdudvara, valamint a magas jövedelműek nem, vagy alig fizetnek adót! Az elmúlt nyolc évet emlegetők soha nem hozzák szóba azt, hogy akkor a minimálbér adómentes volt. Most viszont ők is 15 százalékkal adóznak, mint a havi ötmilliósok. A világ legmagasabb, 27 százalékos áfája kedvez a hatalomnak is, a maffiának is. Ezért aztán úgy néz ki, hogy örökérvényű marad. Mint a magyar társadalom sanyargatása, a folyamatos elszegényedés és a kiszolgáltatottság.

Békéscsaba, 2016. május 5.

Anton

Emlékeztető: „Én csak Istentől félek – meg azoktól, akik nem félnek tőle.” (Otto von Bismarck, a Németországot egyesítő egykori kancellár)


Forrás:sokkaljobb.hu
Tovább a cikkre »