Csak egy jelöltet karikázzunk be szombaton!

Csak egy jelöltet karikázzunk be szombaton!

A Belügyminisztérium a közelgő elnökválasztás kapcsán felhívta a figyelmet, hogy a szavazólapon csak egy jelöltet lehet bekarikázni. Ha valaki több jelölt sorszámát is bekarikázza, a szavazólap érvénytelen lesz.

Arra is oda kell figyelni, hogy kit karikázunk be. A szavazólapon ugyanis 15 jelölt neve fog szerepelni, annyié, ahányan eredetileg indultak. Időközben azonban ketten – Robert Mistrík és Menyhárt József – visszaléptek.

Betűrendes sorrendben a következő jelöltekről van szó: Bugár Béla, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník és Ivan Zuzula.

Hírdetés

Az elnökválasztás kétfordulós. A március 30-ra tervezett második körre akkor kerül sor, ha az elsőben egyik jelölt sem szerzi meg a választók érvényes szavazatainak több mint a felét.

Ahhoz, hogy egy Szlovákiában állandó lakhellyel rendelkező választópolgár voksolhasson, érvényes személyi igazolvánnyal kell rendelkeznie, melyet akkor is fel kell mutatnia, ha választási igazolvány segítségével fog szavazni az állandó lakhelyén kívül. Amennyiben a választó külföldön él, de Szlovákiába jön választani, magával kell hoznia az úti okmányát és egy nyilatkozatot arról, hogy külföldön van az állandó lakhelye.

(TASR)


Forrás:felvidek.ma
Tovább a cikkre »