Csak egy játékgránátos "zavarodott" volt a németországi mozis támadó

Csak egy játékgránátos "zavarodott" volt a németországi mozis támadó

Csak riasztófegyverek és játékgránátok voltak annál a 19 éves férfinál, aki túszokat ejtett és elbarikádozta magát csütörtökön a nyugat-németországi Viernheim mozijában, majd a rendőrség agyonlőtte – jelentette be a darmstadti ügyészség pénteken.

Csütörtöki médiajelentések még arról szóltak, hogy a fiatalember, miután berontott a Frankfurt közelében lévő település mozijába, fegyvereket vett elő, lövöldözni kezdett, több embert megsebesített, és 18 túszt ejtett, köztük gyerekeket. A német rendőrség egyik szóvivője már aznap az N-TV hírtelevíziónak azt mondta: nincsenek sebesültek.

Kiderült péntekre, hogy a támadónál csak egy hosszú és egy rövid csövű riasztófegyver, valamint két játékkézigránát volt. Miután azonban a hatóságok veszélyesnek ítélték meg őt a túszokra nézve, a rendőrség agyonlőtte.

Az ügyészség pénteken gyakorlatilag ugyanazt mondta, mint a rendőrség az előző nap: a moziban történt túszejtésnek vélhetően nem volt terrorista háttere, egy zavarodott elkövetőről lehet szó. A fiatalember a Viernheimhoz közeli Mannheimban született, de az ország északi részén élt – közölték.

(MTI)

Korábban írtuk: Ámokfutó lövöldözött egy Frankfurt melletti moziban – több tucatnyian megsebesültek, mire az elkövetőt kilőtték


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »