Csak csel a Klik megszüntetése?

A Klik megszüntetése csak egy csali, helyette egy még nagyobb mamutintézmény jöhet létre, amely alá betagoznák az általános- és középiskolák mellett az egyetemeket is – értesült a Vs.hu

A kormányban azt várják, hogy a Klik megszüntetésével nemcsak az oktatáspolitika egyik negatív szimbóluma merül a feledés homályába, de a mamutintézményhez kapcsolódó piszkos ügyek is. Ráadásul elejét veszik a tanártiltakozásoknak is – értesült az Vs.hu. A Klikkel kapcsolatos korábbi nyilatkozatok nem mutatták semmi jelét a megszüntetésnek. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának első embere, Balog Zoltán még két hónapja egyértelművé tette, hogy nem szűnik meg az intézmény. Később Palkovics László, az új oktatási államtitkár is csak átszervezésekről beszélt. Ehhez képest bombameglepetés Rétvári Bence, az Emmi államtitkárának megszüntetésről szóló bejelentése.

„Be kellett látni, hogy hiába szervezzük át vagy cseréljük le a vezetőjét, a Klik az Klik marad, az átalakítás nem mossa le a hozzátapadó rengeteg negatívumot. Egy új szervezet viszont tiszta lappal indulhat, a kormány pedig felmutathatja, hogy meghallgatta a tüntetők követeléseit” – indokolt a portálnak egy, a döntésre rálátó, vezető kormányzati tisztséget viselő fideszes politikus.

Hogy mi jöhet ezután? A Vs szerint egy „működésében decentralizált, ám még szélesebb hatáskörű szervezet”, amely alá betagoznák az általános- és középiskolák mellett az egyetemeket is. Palkovics László ugyanis azt szeretné, ha minden egy kézbe kerülne.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »