Csak benézett a szüleihez a szökevény elmebeteg

Csak benézett a szüleihez a szökevény elmebeteg

Elfogták azt az elmebeteg gyilkost, aki még szerdán szökött meg egy pszichiátriai intézetből az Egyesült Államokban. A rendőrséget a férfi szülei értesítették, miután meglátogatta őket. A szökevény korábban halálra kínzott egy nőt, de mivel nem volt beszámítható, a pszichiátriára szállították.

A gyilkos buszra szállt, és a Washington állambeli Spokane városba utazott, ahol meglátogatta szüleit. „Nem volt sokáig ott, csak benézett, beszélt velük egy kicsit, és utána elment” – osztotta meg a történteket a sajtóval Bob Doty rendőr.

A Seattle Times szerint azt mondta a szüleinek, hogy szüksége van az útlevelére, és Marokkóba szeretne utazni.

A férfit a buszon is felismerték, és a szülei is értesítették a rendőrséget. Végül egy rendőrkutya találta meg a szülői ház közelében, egy erdős területen lévő kőkupac alatt.

„Nagyon örülök, hogy egyetlen polgáromat sem bántotta az a személy. Washington államnak ki kell találnia, hogyan akadályozhatja meg az újbóli megszökését. Ez nem történhet meg még egyszer” – hangsúlyozta Spokane rendőrfőnöke, Ozzie Knezovich.

A másik szökevényt már csütörtökön elkapták a hatóságok. A pszichiátriai intézetet korábban már többször figyelmeztették, mert nem tartotta be az előírásokat. Egy betegjogi szervezet szerint Washington állam pszichiátriai létesítményei rendszeresen pénzhiánnyal küzdenek.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »