Csak a teljes oltottsággal rendelkező külföldiek léphetnek be az USA területére

Csak a teljes oltottsággal rendelkező külföldiek léphetnek be az USA területére

Nyitókép: TASR/AP

Joe Biden amerikai elnök hivatala egy olyan tervet készít elő, amelynek alapján az Egyesült Államok területére csak azok a külföldiek léphetnek be, akik teljes oltottsággal rendelkeznek.

Ezzel a tervvel azt az áprilisban bevezetett utazási korlátozást enyhítenék, amely az országok többségének lehetetlenné teszi a beutazást az USA-ba. Washington ezzel a lépéssel újra lehetővé szeretné tenni az utazást, segítve a légitársaságokat és a turizmust. A Delta-variáns terjedése és a fertőzöttek számának emelkedése miatt azonban nem szeretnék azonnal feloldani az összes óvintézkedést.

Hírdetés

Az eddigi terv szerint egy „lépcsőzetes hozzáférésről“ lesz szó, melynek alapján a külföldi utasoknak – kevés kivétellel – teljes oltottsággal kell rendelkezniük az országba való belépéshez. Egyelőre nem tudni, hogy az oltási igazolás felmutatása mikortól lép érvénybe, illetve az sem ismeretes, hogy az USA mely vakcinákat fogja elismerni.

Kérdéses, hogy az Egyesült Államok által jóváhagyott vakcinákat fogják-e elismerni, vagy azokat, amelyeket az Egészségügyi Világszervezet (WHO) engedélyezett. Az USA-ban jelenleg három oltóanyag használata engedélyezett: a Moderna, a Pfizer/BioNTech és a Johnson & Johnson vállalaté.

Teraz.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »