Csak a nácizás megy az FPÖ elleni kampányban – szánalmasak

Panaszkodik az Osztrák Szabadságpárt, ugyanis az államfőválasztás második fordulójára készülő Norbert Hofer plakátjait folyamatosan megrongálják. Az eddigi kár több mint 10 ezer euró.

Magyar Menedék - Badiny

Az Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) tiroli vezetője, Markus Abwerzger panaszkodott, hogy széles körben elterjedté vált az elnökjelölt plakátjainak megrongálása. A tartományi pártvezér szerint „összehangolt akció” áll az események mögött, hiszem szombatról vasárnapra óriási kár keletkezett, mely 10 ezer eurónál is magasabb lehet.

Innsbruckban ma már szinte nincs olyan Hofer-plakát, amit ne rongáltak volna meg.”– mondta Abwerzger.

A jobboldali jelölt plakátját természetesen nemcsak egyszerűen megrongálták, hanem Hitler-bajusszal látták el, valamint félresikerült horogkereszteket rajzoltak rájuk. Az FPÖ tiroli vezetője szerint mindez minősíthetetlen, abszolút mélypontja a politikai kultúrának:

A politikai és ideológiai ellenfeleinknek nagy félelmet okoznak a sikereink, de ez nem vezethet az ilyen elítélendő cselekedetekhez.” Ausztriában május 22-én tartják az államfőválasztás második fordulóját. Az első fordulóban szoros küzdelemben győzelmet aratott az FPÖ jelöltje, Norbert Hofer.

888.hu


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »