Csak a Mi Hazánknak van államfőjelöltje Novák Katalinnal szemben

Csak a Mi Hazánknak van államfőjelöltje Novák Katalinnal szemben

Jakab Péter és Gyurcsány Ferenc közölte Márki-Zay Péterrel, hogy nem lesz önálló frakciója – mondta el egy interjúban az ellenzék miniszterelnök-jelöltje. A baloldali politikus arról is beszélt, hogy az ellenzék nem jelöl köztársasági elnököt. 

Ezek után egyedüli ellenzéki erőként csak a Mi Hazán Mozgalomnak van köztársaságielnök-jelöltje a felvidéki történészprofesszor, Dr. Popély Gyula személyében.

Hírdetés

„Szimbolikus, hogy a nemzet összetartozását is megtestesítő jelöltet állítunk a legfőbb közjogi méltóság betöltésére, aki nemcsak tudományos munkásságát tekintve kiemelkedő (illetve vezetői alkalmasságát is bebizonyította a Károli Gáspár Református Egyetem rektorhelyetteseként), hanem nemzeti elkötelezettségéről is számos alkalommal tanúbizonyságot tett. Életútjában nincsenek vargabetűk, közéleti szerepvállalása során mindig kiállt a magyarság ügye mellett, többször komoly egyéni áldozatokat is vállalva. Popély Gyula az egyetlen pozsonyi magyar általános iskola és gimnázium igazgatója volt 1991-97-ig, amikor a magyarellenes Meciar-kormány kirúgatta, mert a kétnyelvű bizonyítványok állami betiltása ellenére Popély ragaszkodott a magyar nyelvű közokiratok kiállításához. A nemzeti ellenállás hőseként tekintett rá a magyarság akkor, az első Orbán-kormány mégis hagyta, hogy 25 hónapig állástalan legyen – végül Raffay Ernő segítségével lehetett a Károli Gáspár Református Egyetem oktatója.” – áll a Mi Hazánk közleményében.

Orbán Viktor miniszterelnök már korábban közölte, hogy Novák Katalint jelölik Áder János megüresedő székébe.


Forrás:erdely.ma
Tovább a cikkre »