Csak a kvótáknak megfelelés a szolidáris?

Csak a kvótáknak megfelelés a szolidáris?

A szolidaritás és az európaiság nem jelentheti csak a betelepítési kvótáknak megfelelést – mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója vasárnap az M1 aktuális csatornán az ott korábban elhangzott európai parlamenti képviselői interjúkra reagálva.

Bakondi György kiemelte, az Európai Tanács legutóbbi ülésén teljes egyetértés született arról, hogy szigorítani kell a külső határok őrzését és meg kell akadályozni a “tömeges, ellenőrizetlen, illegális, agresszív” beáramlást.

Hozzátette: magyar szempontból szerencsés, hogy a kötelező kvóták ügyében “nem történt áttörés” az ülésen, de még mindig többségben vannak azok az országok, amelyek megtartanák a kvóta szerinti elosztást. Hangsúlyozta: a kvótarendszer, vagyis a kötelező szétosztás negatív megítélésével “nemcsak Magyarország és a visegrádi négyek nincsenek egyedül”, hanem az Európai Tanács elnökének is az a véleménye, hogy a kvóta szerinti szétosztás téves irány.

Hírdetés

Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke “hatástalannak” és “rendkívül megosztónak” nevezte a kötelező menekültügyi kvótákat egy, a héten közzétett dokumentumban.

MTI

The post Csak a kvótáknak megfelelés a szolidáris? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »