Csak a Fidesznek aláíró rászorulók kaphattak élelmiszercsomagot Alsózsolcán?

Élelmiszercsomagot adott rászoruló családoknak a Nő a Siker Alapítvány Alsózsolcán: a Csöbör Katalin fideszes országgyűlési képviselő nevéhez fűződő szervezet 1400 adag tartós élelmiszert osztott ki. A helyiek egy része szerint azonban csak olyanok kaptak az adományból, akik korábban aláírták a képviselő támogatói ívét – hangzott el a Hír TV műsorában.

„Roma emberek hívták fel a figyelmem Csöbör Katalin Nő a Siker Alapítványának ételosztására, ami engem szavazatvásárlásra emlékeztet, ugyanis azok az emberek kapnak csak ételt a mai nap, akik aláírták a képviselő asszony ajánlását” – nyilatkozta a Hír TV-nek a Jobbik alsózsolcai szervezetének elnöke. Bodnár Józsefné hozzátette: ha ez így van, akkor az nem jelent mást, mint a mélyszegénységben élők politikai akaratának a befolyásolását.

A sorba állók ugyanakkor azt mondták, minden rászoruló család kapott értesítést az ételosztásról, nem csak azok, akik aláírták a képviselő ajánlóívét. Egy asszony pedig azt közölte: „az egyházban is hirdették, hogy fognak, illetve postán kaptuk az értesítő levelet, hogy kapunk csomagot.”

Hírdetés

A Hír TV szerint az ételosztáson olyanok is megjelentek, akik nem kaptak rá meghívót. Közülük senki nem akart nyilatkozni, de kamerán kívül elmondták, hogy az alsózsolcai rászoruló családok felének küldtek csak értesítést a Nő a Siker Alapítvány élelmiszercsomag-adományáról.

http://mno.hu/

A szervezet kuratóriumi elnöke szerint 1400 csomagot osztottak ki. Lévai Adrienn arra a kérdésre, hogy minden rászoruló család kap-e csomagot, vagy csak azok, akik aláírták a képviselő asszony támogatói ívét, azt mondta, nem tudja, mi az összefüggés, évek óta osztanak félévente, úgyhogy nem is érti a kérdést.

A Hír TV közölte: az interjú közben az önkéntesek elkezdték leszedni a Csöbör-matricákat a vödrökről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »