Csak a fideszes jelöltet népszerűsítette az orosházi önkormányzati lap

Csak a fideszes jelöltet népszerűsítette az orosházi önkormányzati lap

„A mai napon az orosházi Választási Bizottság helyt adott csak a Simonkát szerepeltető Orosházi Élet ellen beadott választási kifogásomnak”közölte Facebook-oldalán Szabó Ervin.

A jobbikos jelölt arról tájékoztatott: a helyi választási bizottság elmarasztalta az orosházi adófizetők pénzéből fenntartott önkormányzati lapot, mivel az megsértette a jelöltek közti esélyegyenlőséget azzal, hogy kizárólag csak Simonka Györgyöt népszerűsítette.

„Bízok benne, hogy további jogsértést már nem fog elkövetni az eddig propagandisztikus önkormányzati lap, és működésével nem Simonka Györgyöt reklámozza jogellenesen”

– tette hozzá Facebook-oldalán Szabó Ervin.

Korábban az Alfahíren is beszámoltunk arról, hogy a Békés megye 4-es választókerületében a helyi bizottság jobbikos delegáltja jelezte: egyes pártok ajánlóívein megegyező sorrendben szerepeltek ugyanazoknak a választásra jogosult személyeknek a nevei és adatai, viszont jelentősen eltérő volt az egyes íveken szereplő aláírás. Szabó Ervin akkor közokirat-hamisítás és választási csalás alapos gyanúja miatt tett feljelentést ismeretlen tettes ellen.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »