Csak a DK-iroda előtt újult meg az aszfalt Újpesten

Csak a DK-iroda előtt újult meg az aszfalt Újpesten

Mindössze 250 méter hosszú a IV. kerületi Templom utca, de ennek a közterületnek is csak egy nagyon rövid, alig 12 méteres részét aszfaltozta le a momentumos Déri Tibor által vezetett Újpest Önkormányzatának Városgondnoksága. A kivitelezés egyébként kifogástalan, az új, fekete aszfalt jól láthatóan mutatja, pontosan hol történt a fejlesztés.

Ez az aszfaltozás annyiban különleges, hogy a kerületi honatya, a DK színeiben politizáló Varju László képviselői irodájának vonalát követi saroktól sarokig. Előtte és utána nincs nyoma felújításnak, írja az Index.

Hírdetés

Két éve Csepel önkormányzata Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára háza előtt aszfaltozott, bár ott korábban nem volt szilárd burkolat. A politikai alapú aszfaltozás úttörője azonban Zsiga Marcell volt, aki már 2012-ben örülhetett a miskolci önkormányzat nagyvonalúságának, mert az intézkedés nyomán hamar megújulhatott a miskolctapolcai ingatlana előtti tér.

Káposztásmegyeren és Újpest belső városrészeiben is számos, meglehetősen rossz állapotú járdaszakasz vár felújításra. Egy megkérdezett újpesti azt mondta, indokoltabb lett volna a DK irodájától csupán 20 méterre lévő, Illek Vince utca rendbehozása.

Az önkormányzat a lapnak azt írta, "az épület lábazata mentén burkolathiány jött létre, ami nemcsak esztétikai probléma, de balesetveszélyt, különösen téli időszakban csúszásveszélyt jelenthet", ezért újította fel az (Önkormányzat Városüzemeltetési Főosztályának szakmai előkészítése és javaslata alapján) a Városgondnokság. A 65,8 m2 járdafelület közterület, vállalási ára: 12 100 Ft/m2 volt.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »