Covaliu megpályázta az olimpiai bizottság elnöki tisztségét

Covaliu megpályázta az olimpiai bizottság elnöki tisztségét

A Román Olimpiai és Sportbizottság (COSR) elnöki tisztségére pályázik a hazai vívószövetséget vezető Mihai Covaliu, aki jelölését szerdán hivatalosan is iktatta a november 15-re kiírt közgyűlés előtt. 

mihai-covaliu-_bMihai Covaliu

„A Rio de Janeiró-i olimpia megmutatta a problémákat, és tudom, mit kell tenni ahhoz, hogy visszatereljük a hazai sportéletet a normális mederbe. Jelenleg hiányzik az egység és a párbeszéd” – fogalmazott a Sydney-ben olimpiai bajnok kardvívó.

Támogatói közül ugyancsak szerdán adta le nevezését az alelnöki tisztségre pályázó Alexandru Dedu, a Román Kézilabda-szövetség elnöke, valamint a birkózószövetséget irányító Răzvan Pîrcălabu, aki a COSR végrehajtó bizottságában szeretne szerephez jutni. Utóbbi testületbe – az Agerpres beszámolója szerint – még a teniszezők főnöke, George Cosac, a Steaua katonai sportklubját vezető George Boroi, az asztalitenisz-szövetséget elnöklő Cristinel Romanescu, valamint a sakkszövetséget irányító Sorin Avram Iacoban is tagságra pályázik. Alelnöknek Dedu mellett Sorin Babii, a sportlövő-szövetség hazai vezetője jelentkezett, mert a harmadik alelnöki tisztség a NOB-tag Octavian Morariut illeti meg. Covaliunak egyelőre még nincs kihívója, de a nevezések csak október 17-én zárulnak.

Mint ismeretes, Alin Petrache a gyenge riói szereplés következtében lemondott a COSR éléről, de mandátuma egyébként is lejárt volna, ezért a novemberben tisztújító közgyűlést tartanak. Megbízott ügyvivőként a jelenlegi alelnök, Nicu Vlad irányítja a szervezetet, aki korábban kilátásba helyezte, hogy harcba száll a sportvezetői tisztségért. Harmadik, potenciális indulóként még a volt sportminisztert, Gabriela Szabót tartják számon.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »