Conor McGregor lenyomta Lionel Messit

Conor McGregor lenyomta Lionel Messit

A kevert harcművészet (MMA) egyik legnagyobb sztárja, Conor McGregor volt az elmúlt egy évben a világ legjobban kereső sportolója.

A Forbes gazdasági magazin szerint 2020 májusa és 2021 májusa között az ír harcos 180 millió dollárral gazdagodott, amelyből 158 millió a befektetéseiből és saját whiskey-márkájának az értékesítéséből származik.

A lista második helyén Lionel Messi, a Barcelona argentin futballsztárja áll 130 millióval, míg harmadikként Cristiano Ronaldo, a Juventus portugál ásza 120 milliót kasszírozott.

Hírdetés

A top 5-be még a Dallas Cowboys amerikaifutballistája, Dak Prescott (107,5 millió) és LeBron James, a Los Angeles Lakers kosarasa (96,5 millió) került be.

A keresetekbe beszámították a pénzdíjakat, fizetéseket és bónusz juttatásokat, továbbá a szponzori szerződésekből, fellépti díjakból és jogdíjakból befolyó jövedelmeket is.

A legutóbb 2020 szeptemberben elkészített listát a svájci teniszcsillag Roger Federer vezette, maga mögé utasítva Cristiano Ronaldót és Lionel Messit, akik az elmúlt négy évben három alkalommal is a legjobban kereső sportolónak számítottak a Forbes összegzése szerint.


Forrás:infostart.hu
Tovább a cikkre »