Conectact: a kortárs drámát népszerűsíti a marosvásárhelyi fesztivál

Conectact: a kortárs drámát népszerűsíti a marosvásárhelyi fesztivál

Színházi fesztivál kezdődik csütörtökön Marosvásárhelyen, a vasárnapig tartó seregszemle keretében kortárs darabok tekinthetőek meg. A Marosvásárhelyi Nemzeti Színház és a Fabulamundi.

foto repetitii4piesute_bSzékely Csaba Négy politikai gyermekdarab című művét a vásárhelyi román társulat vitte színre

Playwriting Europe nemzetközi színházi projekt által szervezett Conectact Nemzetközi Színházi Fesztivál célja a különböző, egymással kölcsönhatásban álló művészeti ágak, a fiatal, kortárs drámairodalom, nem konvencionális színházi produkciók bemutatása.

„Egy olyan világban, amelyben a művészetek közötti határvonal egyre bizonytalanabb, és az előadóművészeti műfajok folyamatosan kölcsönhatásban állnak más művészeti ágakkal és a technológiával, a 2016-os Conectact fesztivál célja, hogy előtérbe helyezze a legkülönbözőbb előadástípusokat, a fiatal színházra, a kortárs drámairodalomra és a kortárs táncszínházi előadásokra összpontosítson” – olvasható a színházi közleményben, amely arra is felhívja a figyelmet, hogy az esemény legjelentősebb irányvonalát a Fabulamundi. Playwriting Europe projekt keretében bemutatandó – helyi és külföldi – előadások adják.

A rendezvénysorozat keretében kilenc előadást láthatnak a nézők, lesz egy könyvbemutató, folyóiratindító bemutató és egy kiállítás is. Az eseményen a berlini Theater an der Parkaue, a kisinyovi Teatrul Spălătorie színház is bemutatja előadását. A fesztivál műsorában szerepel a bukaresti Odeon Színház, a Bukaresti Országos Táncközpont, a kolozsvári Asociația Reciproca és a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház produkciója. Részletes program a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház honlapján olvasható.


Forrás:kronika.ro
Tovább a cikkre »