Comey: Trump morálisan alkalmatlan az elnökségre

Magára haragította a Fehér Házat és Donald Trump elnököt James Comey, korábbi FBI vezér. A menesztett titkosszolgálati vezető, önéletrajzi könyvet írt, amelyben kitálal a Trump adminisztrációról. Comey morálisan alkalmatlannak nevezte Donald Trumpot az elnökségre.

Ismét elárasztotta a Twittert Donald Trump. Az amerikai elnök most James Comey-ra, az FBI korábbi igazgatójára illetve annak emlékirataira akadt ki. Comey A Magasabb rendű hűség: igazság, hazugságok és vezetői képesség című könyve a héten jelenik meg, de az amerikai sajtó már több részletet közölt belőle.

The big questions in Comey’s badly reviewed book aren’t answered like, how come he gave up Classified Information (jail), why did he lie to Congress (jail), why did the DNC refuse to give Server to the FBI (why didn’t they TAKE it), why the phony memos, McCabe’s $700,000 & more?— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) 2018. április 15.

Trump úgy fogalmazott: a nagy kérdések Comey rossz kritikákat kapott könyvében nincsenek megválaszolva például, hogy miért hozott nyilvánosságra titkosított információkat (börtön érte), miért hazudott a kongresszusnak (börtön érte), miért utasította vissza a Demokrata Országos Bizottság, hogy átadja a szervert az FBI-nak (miért nem vették elÖ, miért a hamis beszámolók, McCabe 700000 dollárja és még több?

Aztán az elnök egy másik bejegyzésben azt írta: Sosem kértem személyes lojalitást Comey-tól: alig ismerem a pasast. Ez is egy a sok hazugsága közül. Az emlékiratai öncélúak és hamisak.

James Comey könyve kedden kerül a boltokba. Írásában a volt FBI vezető nem rajzol hízelgő képet Donald Trumpról. Az elnök és James Comey magánháborújába a Fehér Ház is beszállt.

Nagyon is világos, hogy James Comey egy öncélú szivárogtató. Hazudott a kongresszusnak – mondta Sarah Sanders, a Fehér Ház szóvivője.

Hírdetés

A demokrata képviselők szerint mind Trump, mind pedig a Fehér Ház retteg a volt FBI vezértől.

Trump öt Twitter üzenete azt mutatja, eléggé fél James Comey-tól. Tart attól, hogy mi fog kiderülni a könyvből, és úgy vélem, félhet is, mert James Comey közelről látta, mi zajlik Trump Fehér Házában, és számomra az elbocsátása is az igazságszolgáltatás akadályozása volt – véli Ted Lieu, demokrata képviselő.

James Comey az ABC televíziónak adott interjút, és morálisan alkalmatlannak mondta Trumpot az elnökségre.

Az átlagosnál magasabb intelligenciával rendelkezik, aki figyeli a beszélgetéseket és tudja mi zajlik. Nem hiszem, hogy orvosilag alkalmatlan az elnökségre. Úgy gondolom, hogy morálisan az – jelentette ki a volt FBI-vezető.

Trumpot még az elnökválasztási kampányban azzal vádolták, hogy 2013-ban a Miss Universe szépségverseny moszkvai állomásán prostituáltak társaságát élvezte hotelszobájában.

Elkezdtem beszélni neki azokról a vádakról, hogy prostituáltakkal töltötte az időt egy moszkvai hotelszobában 2013-ban a Miss Universe verseny idején és, hogy az oroszok ezt rögzítették is, erre ő félbeszakított nagyon védekezőn és elkezdett beszélni róla. Úgy nézek én ki, mint egy pasi, akiknek prostikra van szüksége? – erre nem válaszoltam, de elmagyaráztam neki: uram, én nem azt mondom, hogy hiszünk ebben, nem ezt. Csak úgy véltük, hogy fontos, hogy tudja – mondta James Comey, aki az interjúban később messzebb is ment.

Őszintén sosem gondoltam volna, hogy ilyet fogok mondani, de nem tudom, hogy a jelenlegi amerikai elnök együtt volt-e egymásra pisilő prostituáltakkal 2013-ban Moszkvában. Lehet, hogy igen, de nem tudom – Comey sejteni engedte azt is, hogy a 2016-os elnökválasztás kampányában lehetett összejátszás Donald Trump és kampánycsapata, valamint oroszok között. A korábbi FBI vezető azt mondta: valamennyi más amerikai elnök esetében határozott nemmel válaszolna az összejátszást firtató kérdésre, de Trumpnál nem mondhat egyértelmű nemet.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »