Colectiv-tragédia: hivatali visszaéléssel vádolják Piedonet

Kétmillió eurós kártérítést kért a Goodbye to Gravity rockzenekarnak a bukaresti Colectiv klubban történt tűzesetben életben maradt tagja abban a perben, amelyben hivatali visszaéléssel vádolják Bukarest negyedik kerületének a polgármesterét.

Andrei Gălut érvei között szerepel, hogy a súlyos égési sérülések miatt rendkívül hosszú kórházi kezelésre szorult, elvesztette a barátnőjét a tragédiában és még most is elkülönítve fekszik egy németországi kórházban, mert az itthoni kezelés alatt megfertőződött.

Összesen kilencvenen léptek be a perbe, 27-en a tragédia túlélői míg 63-an az elhunytak hozzátartozói, akik 30 ezer és kétmillió euró közötti kártérítést követelnek.

A Bukarest negyedik kerületének polgármestere, Cristian Popescu Piedone ellen hivatali visszaélés miatt emeltek vádat, mivel anélkül adta ki a Colectiv klub működési engedélyét, hogy az megfelelt volna a feltételeknek. A volt kerületi polgármester mellett még másik három önkormányzati alkalmazott ellen emelt vádat a Korrupcióellenes Ügyészség. A vádirat szerint a tragédia a működési engedélyek kibocsátása miatt történhetett meg. (realitatea.net)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »