Colectiv-tragédia: Elkezdõdhet a per Cristian Popescu Piedone ellen

Megkezdődhet a per Cristian Popescu Piedone, Bukarest 4. kerületének expolgármestere ellen a Colectiv-tragédia ügyében – döntött pénteken a Bukaresti Törvényszék, amely ugyanakkor törvényesnek nyilvánította a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) által összeállított vádiratot.

Cristian Popescu-Piedonét május 6-án állította bíróság elé a DNA hivatali visszaélés vádjával. A korrupcióellenes ügyészség szerint Cristian Popescu Piedone és az általa vezetett polgármesteri hivatal további három alkalmazottja úgy adott működési engedélyt a SC Colectiv Club SRL-nek, hogy a klubnak nem volt tűzvédelmi engedélye. Ezzel a klub 62.000 lejes jogtalanul megszerzett haszonra tett szert, és folyamatosan veszélyeztette a terében tartózkodó személyek életét és testi épségét.

A 2015. október 30-án, a Colectiv klubban bekövetkezett tragédia kilencven érintettje – 27-en azok közül, akik a tűzben megsérültek és 63-an az elhunytak hozzátartozói – csatlakozott a perhez, az általuk követelt kártérítések összegei 30.000 és 2.000.000 euró között mozognak. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »