Clintonné lett Guam szigetének kedvenc demokratája

Hillary Clinton volt külügyminiszter nyerte meg Bernie Sanders vermonti szenátor előtt szombaton a Guam szigetén tartott demokrata jelölőgyűlést, alig pár nappal Sanderstől elszenvedett indianai veresége után.

A Csendes-óceán nyugati térségében fekvő szigeten mindössze hét delegátusról döntöttek, s a két demokrata elnökjelölt-aspiráns nem is kampányolt személyesen Guamon, ahol előzetes közvélemény-kutatások sem készültek.

A két vetélytárs viszonylag keveset költött itteni reklámra, Clinton elsősorban rádiós reklámidőt vásárolt, Sanders pedig a Pacific Daily News című helyi lapnak adott interjúkat. A vermonti szenátor az egyik interjúban azt ígérte, hogy amennyiben őt választják az Egyesült Államok elnökévé, okvetlenül ellátogat a több ezer kilométerre fekvő Guamra.

A demokraták esélyes elnökjelöltje, Hillary Clinton 60 százalékos támogatottsággal nyerte a jelölőgyűlést, Bernie Sandersre a választók 40 százaléka voksolt.

Clinton ebben a térségben a korábban tartott előválasztások és jelölőgyűlések mindegyikét megnyerte: övé lett a győzelem Amerikai Szamoán és az Északi-Mariana-szigeteken egyaránt.

A következő előválasztás kedden lesz Nyugat-Virginiában. Ebben a Washingtonhoz közel eső, elsősorban a bányászatból élő szövetségi államban a demokraták és a republikánusok egyaránt előválasztást tartanak. A demokraták vetélkedésében a közvélemény-kutatások itt Bernie Sanders győzelmét jósolják.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »