Clinton szerint Magyarország putyini rendszert akar

Túl sok problémával jár a demokrácia, ezért Lengyelország és Magyarország kormányai olyan rendszert vezetnének be, amilyet Vlagyimir Putyin működtet Oroszországban – mondta Bill Clinton, volt amerkai elnök. Ő autoriter diktatúrának nevezte ezt a berendezkedést. Bill Clinton felesége, az elnökjelöltségre pályázó Hillary Clinton egyik kampányrendezvényén beszélt.

Lengyelország és Magyarország nem lennének szabadok az Egyesült Államok nélkül, “de most úgy döntöttek, hogy ez a demokrácia túl macerás, ezért a Putyinéhoz hasonló rendszert akarnak bevezetni” – ezt mondta egy kampányrendezvényen Bill Clinton, az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke. Szerinte a magyar és a lengyel kormány autoriter diktatúrát akar kiépíteni, cserébe azt ajánlja a polgároknak, hogy kívül tartja az idegeneket – olvasható az Origón.

A volt elnök felesége, Hillary Clinton indulni akar a következő elnökválasztáson. Bill Clinton a feleségét támogatja a küzdelemben, ezért tart beszédeket Hillary Clinton kampányrendzevényein. A Magyarországot is érintő beszédet New Jersey-ben mondta el.

Hillary Clinton jelenleg pártja előválasztási küzdelmeiben vesz részt: a Demokrata Párton belül ellenfele Bernie Sanders szenátor, de az ex-külügyminiszter Hillary Clintonnak jobbak az esélyei a győzelemre. Ellenfele minden bizonnyal Donald Trump lesz majd, aki muzulmánellenes kijelentésekkel is kampányol. A Republikánus Párton belül a New York-i üzletember vezet.

A felmérések szerint jelenleg Hillary Clinton népszerűbb, mint Donald Trump. Ha Hillary Clinton lenne az elnök, férje is szerepet kapna az új kormányban. A politikus szerint Bill Clinton feladata lenne “az amerikai gazdaság újraélesztése” – írja az Origo.

Szerző: Origo


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »