Clinton odaszólt a magyar kormánynak – visszavágott a Fidesz

Túl sok problémával jár a demokrácia, ezért Lengyelország és Magyarország kormányai olyan rendszert vezetnének be, amilyet Vlagyimir Putyin működtet Oroszországban – mondta Bill Clinton,volt amerkai elnök. Ő autoriter diktatúrának nevezte ezt a berendezkedést. Bill Clinton felesége, az elnökjelöltségre pályázó Hillary Clinton egyik kampányrendezvényén beszélt.

Lengyelország és Magyarország nem lennének szabadok az Egyesült Államok nélkül, “de most úgy döntöttek, hogy ez a demokrácia túl macerás, ezért a Putyinéhoz hasonló rendszert akarnak bevezetni” – ezt mondta egy kampányrendezvényen Bill Clinton, az Amerikai Egyesült Államok volt elnöke. Szerinte a magyar és a lengyel kormány autoriter diktatúrát akar kiépíteni, cserébe azt ajánlja a polgároknak, hogy kívül tartja az idegeneket – olvasható az Origón.

“Bill Clinton vagy nem jól ismeri a történelmet vagy alábecsüli az 1956-os magyar forradalmat” – reagált a Fidesz. Mint írták, 1956-ban “a magyarok megmutatták saját erejükből, hogyan lehet küzdeni a kommunista diktatúra ellen. Most nem a polgári kormánytól kell féltenie a demokráciát”. Azt is hozzátették: “Érdekes módon a nyugati baloldal egyszer sem szólalt meg, amikor 2006-ban Gyurcsányék a békésen demonstráló tömeg ellen bevetették a rendőrséget.”

Szerző: VG – Origo


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »