Clinton-győzelmet mutatnak a Las Vegas-i oddsok

Clinton-győzelmet mutatnak a Las Vegas-i oddsok

A Las Vegas-i fogadóirodák szerint Hillary Clinton lesz az Egyesült Államok következő elnöke. A demokrata elnökjelölt a közvélemény-kutatóknál is nyerésre áll, és mintegy hét százalékkal vezet Donald Trump előtt. Clinton annak ellenére növelte előnyét, hogy a WikiLeaks tényfeltáró portál újabb kényes információkat szivárogtatott ki róla és kampányáról.

Las Vegasban feltámadt hamvaiból Elvis Presley. Hasonló csodára lenne szüksége Donald Trumpnak ahhoz, hogy megnyerje az amerikai elnökválasztást – legalábbis erről tanúskodnak a kaszinóváros fogadóirodának oddsai. Bár az elnökválasztásra hivatalosan nem lehet fogadni, a szerencsejátékosok az interneten keresztül mégis megteszik ezt – és főleg Clintonra rakják a pénzüket.

„A fogadások világában és a motorosok világában Hillary Clinton a fő esélyes, Donald Trump pedig az, aki jelen állás szerint alul fog maradni. Trump csak akkor fordíthatja meg az eredményt, ha nagyon jó lesz az utolsó elnöki vitán, Hillary pedig megbotlik, hanyatt esik, vagy valami drámai dolog történik. Ez azonban nem valószínű” – véli Ben Eckstein fogadási szakértő.

A demokrata elnökjelölt annak ellenére vezet az amerikai elnökségért folyó versenyben, hogy a WikiLeaks tényfeltáró portál az elmúlt hetekben számos kényes információt közölt róla és stábjáról. Az amerikai Politico hírportál szerint a kiszivárogtatott levelek arra utalnak, hogy Clinton az amerikai pénzügyi világ központjának és a nagybankoknak a lekötelezettje. Kiderül belőlük az is, hogy alelnökjelöltjei között volt Bill Gates, a Microsoft alapítója, valamint Tim Cook, az Apple informatikai óriáscég vezetője is. A demokraták szerint a kiszivárogtatások mögött Oroszország áll. A WikiLeaks ezt cáfolja.

Las Vegasban mindenesetre már folynak az előkészületek a harmadik, egyben utolsó elnöki vitára, amelyre szerdán kerül sor. Egyesek szerint az összecsapás inkább egy show-műsor lesz, és aligha nyílik alkalom a programok valódi ütköztetésére.

Az amerikai elnökválasztásokat november nyolcadikán tartják. A közvélemény-kutatások szerint Clinton a közelmúltban növelte előnyét, és már hét százalékkal vezet Trump előtt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »