Civilizációs katasztrófához vezet a brüsszeli politika

Az európai politikának a segítséget kell odavinni az afrikai és ázsiai kontinensre és nem a bevándorlókat idecsábítani a kontinensre, hamis ígéretekkel – fogalmazott Orbán Viktor miniszterelnök az Országgyűlés őszi ülésszakának első napján megtartott évadnyitó beszédében.

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött el hétfőn a parlament őszi ülésszaka. A frakciók reagálása után két új képviselő teheti le esküjét: a Jobbik padsoraiban Pintér Tamás váltja Novák elődöt, a párt korábbi alelnökét, míg az LMP-ben Hadházy Ákos veszi át Schiffer András volt társelnök helyét. A parlament dönthet a korrupcióval gyanúsított fideszes Mengyi Roland mentelmi jogának felfüggesztéséről. Holnap a képviselők egyebek mellett az alapvető jogok biztosának beszámolóját, szerdán pedig a vadászkamarai törvény módosítását vitatják meg.

Feszült idők

Az Egyesült Királyság kilépett az EU-ból, terrorcselekmények vannak mögöttünk, megvolt az olimpia, a magyar makromutatók jók, mégis feszült időket élünk – összegezte az őszi ülésszak nyitányaként az elmúlt hónapok tapasztalatai a kormányfő a kormányzati ciklus félidejében.

Munkás évek

Munkás évek állnak mögöttünk, a pénzügyeket rendbe tettük, az IMF-et hazaküldtük, soha nem látott módon támogatjuk a családokat, a bérek nőnek, a nyugdíjak őrzik értéküket, a magyar családokat kimentettük a devizahitelek csapdájából, soha nem látott alacsony szinten van a munkanélküliség, tisztességes darabot faragtunk le az államadósságból – sorolta a kedvező magyar adatokat a kormányfő a parlamentben.

Saját erőnkből

Saját erőnkből felfelé kapaszkodnak a bérek, a minimálbér ma már 111 ezer forint, a bruttó átlagkereset 260 ezer forint körül van, úgy, hogy nincs infláció, egyre több család mehet el nyaralni, az iskolakezdés egyre kevésbé terheli a családok pénztárcáját, a tanulók mintegy kétharmada kap ingyen tankönyvet. Sokat dolgoztunk, és végre megint van jövőnk – emelte ki a miniszterelnök. Hozzátette: ismét egy közösség, egy nemzet vagyunk, és a nyáron örülhettünk olimpikonjaink sikerének is.

Vészjósló idők

Magyarország azonban nem önálló golyóbis, Európa kellős közepén van, amely vészjósló időket él át, és ha nem lesz képes lépni, mi magyarok is bajba kerülünk. És nem London, hanem Brüsszel okozza a fejtőrést, a Brexit ugyanis Brüsszel csődje, amely nem volt képes egyben tartani az európai közösséget – hívta fel a figyelmet Orbán Viktor.

Egész Európa fél és forrong, hiszen amióta nem találkoztunk, a terror beköltözött Európába, ami Belgiumban, Franciaországban megtörtént, nálunk is bármikor megtörténhet. Brüsszel azonban naivan abban bízik, a dolgok visszazökkenek majd a rendes kerékvágásba. Ez azonban délibáb, önáltatás, ezért azt képviseljük az európai térben, hogy Brüsszelnek fel kell végre ébredni.

A naiv politika bódulatot okoz, elveszi a cselekvőképességünket és bajt hoz a fejünkre. Ma ez a naivitás Brüsszelben általános – fogalmazott a kormányfő.

Orbán Viktor napirend előtt felszólalásában hangsúlyozta: nem belső leszámolásra, hanem értelmes vitákra, egységre van szükség Európában.

A magyar javaslat lényege, hogy vissza kell térni a nemzetállami politikához, újra meg kell erősíteni Európa gazdaságát, és visszaszerezni a versenyképességét. Eljött az ideje egy európai hadsereg felállításának is – hangsúlyozta a kormányfő. Az a politika, amit most Brüsszel folytat, civilizációs katasztrófához vezethet – figyelmeztetett Orbán Viktor. Úgy veszíthetjük el európai mivoltunkat, ahogyan a békát főzik meg a vízben, és matematikai pontossággal megmondhatjuk, milyenek lesznek az európai városok 2-3 év múlva.És amit eddig látunk a népvándorlásból, csak a bemelegítés volt, hiszen ma a Földön hárommilliárd ember él napi 2 dollárnál kevesebből. A népességszám pedig Afrikában folyamatosan nő, és Európa még több kapuin kopogtató emberre számíthat – fűzte hozzá.

A brüsszeli bürokraták pedig azt az érzetet keltik, hogy ide lehet jönni, a migránsok pedig jönnek. Mi pedig félünk, ugyanakkor sajnáljuk azokat is, akik nincsenek könnyű helyzetben. A magyar válasz, hogy a segítséget kell odavinni, és nem a bajt idehozni.

Orbán Viktor kijelentette: a tagállamok szintjén kell megerősíteni az Európai Uniót, annak alapját ugyanis a tagállamok és nem a brüsszeli intézmények adják.

A kormányfő hangsúlyozta: gazdaságilag is meg kell erősíteni a közösséget, amelynek versenyképessége globális szinten hatalmasat csökkent az elmúlt évtizedben. Nem kilépni akarunk, hanem meg akarjuk javítani – mondta az unióról, hozzátéve: Magyarország egy európai hadsereg felállításának gondolatát is támogatja.

A kvóta elhibázott, kell a kerítés, kellenek a védett területek, és döntetnünk kell arról, kit engedjünk be, és kit nem – húzta alá Orbán Viktor.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »