Civilek és terroristák: most Kovács Zoltánon volt a sor

Nagy vihart kavart Németh Szilárd Fidesz-alelnök keddi nyilatkozata, melyeben az álcivil szervezetek eltakarításáról beszélt az elmaradhatatlan „sorosozás” kíseretében. Egy napra rá már meg is nevezett néhányat: a Transparency Internationalt, a Társaság a Szabadságjogokértot és a Helsinki Bizottságot. Később tompította szavai élét, már csak átláthatóságot követelt tőlük. Péntek reggeli rádióinterjújában Orbán Viktor miniszterelnök is ezt az átláthatóságot hangsúlyozta, és „befolyásolási manipulációs kísérletrendszerről” elmélkedett.

Pénteken Kovács Zoltán kormányszóvivőn volt a sor, ő az ATV Start pénteki műsorában már egyenesen arról beszélt, hogy egyes civil szervezetek terrorszervezetekkel cimborálnak.

Akarva akaratlanul

Először a No Borders nevű ernyőszervezetet helyezte pellengérre, miszerint ők biztattak fel migránsokat Szerbiában, hogy induljanak el a magyar határ felé. Kovács szerint civil szervezetek bújtották fel többször is a migránsokat, hogy illegálisan lépják át a határt a Röszkénél.

A kormányszóvivő szerint akarva akaratlanul Soros-féle álcivilek cimborálnak embercsempészekkel, illetve dolgoznak együtt terrorszervezetekkel.

Kovács megérti Németh Szilárd indulatát és megfogalmazását is, úgy véli, néhány tucat civil szervezet, az aktivista szervezetek megpróbálják kisajátítani a civilséget maguknak, és egy részük nem civil tevékenységet folytat, hanem megpróbál politizálni.

Kovács és kormány demokrácifelfogása az, hogy „a politikát választott politikusok csinálják”. Egy civil szervezet nem arra hivatott, hogy politikát csináljon, véleménye lehet róla – állapította meg Kovács, aki elmondta azt is, hogy akiket nem választott meg senki, azoknak nincs helyük a politikai döntéshozatalban.

 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »