Civilek elleni összefogásra kéri a magyar városokat a kaposvári polgármester

Civilek elleni összefogásra kéri a magyar városokat a kaposvári polgármester

„Az elmúlt hetekben polgármester kollégáimmal együtt nagyon sokan aggodalommal figyeljük a Brüsszelből és Soros György környékéről érkező híreket” – kezdte sajtótájékoztatóján Szita Károly.

A Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke, Kaposvár polgármestere arról beszélt, hogy szerinte veszélybe került a biztonság és a nyugalom, ezért a polgármestereket levélben kereste meg annak érdekében, hogy a következő év első felében beszéljenek erről, és el tudják hárítani a „veszélyt”, amely a településeikre leselkedik. 

Mindezt azzal magyarázta, hogy

Brüsszel nem tett le a „felső korlát nélküli betelepítésről”,az EP határozatban döntött arról, hogy óriási szerepet szán a civil szervezeteknek a „bevándorlás szervezésében”, a bevándorlók elosztásában,ezzel párhuzamosan pedig érkezett egy olyan hír „Soros György környezetéből”, melynek alapján a milliárdos több százezer dollárt kíván felosztani a civil szervezetek között.

Szerinte „a szervezkedések el is kezdődtek”, és hazánkban megjelentek a „bevándorlást-szervező irodák”, ugyanis érkezett két bejelentés, Pécsre és Debrecenbe.

Hírdetés

Arra a kérdésre, milyen bizonyítékok is vannak arra, hogy a civilek bevándorlás szervezésével akarnak foglalkozni, arról beszélt, hogy Kaposváron négy civil szervezet jelent meg egy összejövetelen, az egyik pedig megkereste. A szervezet azt mondta, közölték velük, hogy lesz egy pályázati kiírás, ahol mintegy százmillió forintot osztanának fel. Ehhez „kiképzésen” kell részt venni, ahol megtanulják, hogyan lehet hálózatokat szervezni és pénzt szerezni. Ezt követően kapnak egy állandó jellegű mentort. „Én nem kívánom az ördögöt falra festeni, de jobb félni, mint megijedni” – mondta.

http://mno.hu/

A sajtótájékoztatón munkatársunk felvetette, hogy az említett pécsi civil szervezet rendszeresen beszámolókat készít, hogy milyen programokat hajtottak végre, és ebben nincs nyoma bevándorlással kapcsolatos programnak. Ha törvényesen működik a szervezet, miért gondolja megengedhető gyakorlatnak, hogy Pécsen a helyi polgárokat, vállalkozókat, szervezeteket arra kérik fel, ne fogadják be? – tette fel a kérdést, Szita Károly pedig megint azzal érvelt, hogy „jobb félni mint megijedni”, plusz felidézte a már említett kaposvári találkozót.

Ha beigazolódik, hogy a szervezet csak ételt oszt, és azt a karitatív tevékenységet végzi amit korábban, a város is támogatni fogja – mondta.

http://mno.hu/

Emlékezetes: a pécsi közgyűlés kormánypárti többsége múlt csütörtökön elfogadta Páva Zsolt fideszes polgármester javaslatát, amelyben felszólítottak minden pécsi polgárt, vállalkozót és szervezetet, hogy ne adjanak el és ne adjanak bérbe semmilyen helyiséget a Soros György alapítványa által támogatott AEE-nek. Így a civil szervezet nem tudott beköltözni tervezett irodájába, mert a tulajdonos nem akart konfrontálódni senkivel.

A Magyar Nemzetnek hétfőn Mester Zoltán, Az Emberség Erejével (AEE) civil szervezet szóvivője azt mondta, megkereste őket a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) jogvédő szervezet, és a segítségükkel bírósághoz fordulunk a pécsi önkormányzat minden valóságot nélkülöző nyilatkozata miatt.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »