Civil program a helyi termelők támogatására

Befőzőautomatákat és aszalógépet adományozott dunakanyari civil szervezeteknek a Civil Összefogás Fórum – Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖF-CÖKA) és a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége. Az adományokat kedden vehették át a kedvezményezettek Visegrádon.

Hírdetés

Az átadáson részt vett Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára, aki a 2018-ban indult kezdeményezés kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy a civil program az egészséges táplálkozást és a helyi termelők támogatását állítja fókuszba.
   
Hozzátette: a kormánynak szintén az a szándéka, hogy a gyermekétkeztetésben elsősorban a helyi gazdálkodók által megtermelt alapanyagokat használják fel, ezzel segítve a vidéki gazdálkodók helyzetét.
   
Vitályos Eszter beszámolt arról is, hogy az elmúlt években nagycsaládokat tömörítő szervezeteknek, kisvállalkozóknak, civil szervezeteknek, szociális intézményeknek vagy példaértékűen működő gyermekétkeztetési konyháknak adományoztak hasonló gépeket. A kedvezményezettek kiválasztásában a települési önkormányzatok segítettek – tette hozzá.
   
Szőnyi Kinga, a Magyar Asszonyok Érdekszövetségének elnöke a családokat érő támadások kapcsán Veres Pálnét, a magyar nőnevelés úttörőjét idézte, aki úgy fogalmazott, hogy „amilyen a nő, olyan a család, amilyen a család, olyan az egész társadalom”.
   
Heizler Norbert, a CÖF-CÖKA országos koordinátora felidézte, hogy a civil misszió 2016-ban indult útjára, melyhez hamarosan csatlakozott a Magyar Asszonyok Érdekszövetsége.
   
A program egyik alapvető pillére a korszerű gyermekétkeztetés, befőzőgépeket pedig 2018 óta adományoznak. Eddig több mint ötven helyszínen jártak – mondta -, több mint 150 gépet adtak át, idén ősszel pedig 52 állomáson 250 készüléket juttatnak el a kedvezményezettekhez. A visegrádi a nyolcadik állomás – fűzte hozzá.
   
A keddi átadáson befőzőgépet vehetett át mások mellett a Tahitótfalui Óvodák, Bölcsőde és Konyha vagy a Pilisszentkereszti Óvodás Gyermekekért Alapítvány, amelyek megkapták az Ízig varázs – Korszerű családi étkek címet viselő négy évszakos receptkönyvet is.
 


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »